EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Belföld

Bayer Zsolt: Ideje saját zsinórmértéket felállítani a kultúrában

A harmadik kétharmados győzelem után még mindig van egyfajta gyávaság a jobboldalon – fejtette ki a Figyelőnek adott interjújában Bayer Zsolt. A publicista szerint a kultúrharc már több mint száz éve zajlik, de a jobboldali művészek félnek, hogy kiesnek a kánonból, ha vállalják nemzeti elkötelezettségüket.

Bayer Zsolt szerint a kultúrharcba igenis bele kell állni, ugyanis az nem járja, hogy mindent a posztkommunisták és a liberálisok szája íze szerint kelljen csinálni. A jobboldalnak ideje lenne nem a másik oldal véleményéhez mérni magát, hanem önálló zsinórmértéket kell felállítani és ahhoz mérten teljesíteni.

A Bayer Zsolttal készült teljes interjút a Figyelő 2018. október 4-én megjelent számában olvashatják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Már nyomtatják a szavazólapokat

  Már nyomtatják a szavazólapokat

  Már nyomtatják az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjait a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában, amelynek géptermeiben és csomagolócsarnokaiban hétfőn sajtóbejáráson mutatták be, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett készülnek a választási dokumentumok, és miként csomagolják, “dobozolják” azokat szavazóköri bontásban.

 • A hvg.hu hazugsággal szállt be a kampányba

  A hvg.hu hazugsággal szállt be a kampányba

  Álhír, hazugság a hvg.hu-n hétfőn megjelent információ, amely szerint az Orbán-kormány törvénymódosítással visszavenne állami bérlakásokat – közölte az MTI-vel a Miniszterelnökség, amely a választásba való beavatkozásnak minősíti a cikket.

 • Tarlós István: Betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely

  Tarlós István: Betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely

  Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt sorozatban olyan teljesen betarthatatlan, működést érintő ígéreteket tesz, amelyekre nincs fővárosi forrás vagy megvalósításukra főpolgármesterként nem lenne kompetenciája, mozgástere – mondta Tarlós István – harmadik ciklusára készülő – főpolgármester hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország!