2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Sopron

Bécsben a Mindörökké Júlia

Bécsben mutatkozott be a Soproni Petőfi Színház Mindörökké Júlia című színpadi játéka. A darab Szendrey Júlia életéről szól, az előadást novembertől középiskolás és felsős bérletben tűzi műsorára a leghűségesebb város teátruma.

A Molnár Anikó és Papp Attila színművészek által életre keltett produkció minden egyes mondata valóságos, a költő és feleségének fennmaradt leveleiből, naplótöredékeiből, verseiből, írott szövegrészletekből, újsághírekből és Arany János költeményeiből áll.
A színpadi játékot most a soproni színház és a bécsi Európa-Club együttműködésének köszönhetően láthatták a Collegium Hungaricumban. Pataki András rendező fontosnak tartja, hogy az elsősorban fiatalok számára készült előadással, izgalmas vállalkozással az eddig ismert forradalmi hevületű költő mellett egy emberarcúbb Petőfi Sándort ismerhetnek meg a nézők. Szendrey Júliáról pedig az általános vélekedés szerinti egyoldalú kép mellett, amely inkább ítélet, felvillan, hogy valójában mit és hogyan élt át a költő halála után.
A soproni előadások után Szálinger Balázs József Attila-díjas költővel Petőfi Sándorról, életútjáról és költészetéről beszélgethetnek a fiatalok.

Molnár Anikó és Papp Attila kiválóan alakít a darabban
Fotó: Pro Kultúra Sopron


Mindketten meghatározó tagjai a helyi teátrumnak
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Novembertől a soproni iskolások is láthatják a színpadi játékot Pataki András rendezésében
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.