EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb Sopron

Bécsben a Mindörökké Júlia

Bécsben mutatkozott be a Soproni Petőfi Színház Mindörökké Júlia című színpadi játéka. A darab Szendrey Júlia életéről szól, az előadást novembertől középiskolás és felsős bérletben tűzi műsorára a leghűségesebb város teátruma.

A Molnár Anikó és Papp Attila színművészek által életre keltett produkció minden egyes mondata valóságos, a költő és feleségének fennmaradt leveleiből, naplótöredékeiből, verseiből, írott szövegrészletekből, újsághírekből és Arany János költeményeiből áll.
A színpadi játékot most a soproni színház és a bécsi Európa-Club együttműködésének köszönhetően láthatták a Collegium Hungaricumban. Pataki András rendező fontosnak tartja, hogy az elsősorban fiatalok számára készült előadással, izgalmas vállalkozással az eddig ismert forradalmi hevületű költő mellett egy emberarcúbb Petőfi Sándort ismerhetnek meg a nézők. Szendrey Júliáról pedig az általános vélekedés szerinti egyoldalú kép mellett, amely inkább ítélet, felvillan, hogy valójában mit és hogyan élt át a költő halála után.
A soproni előadások után Szálinger Balázs József Attila-díjas költővel Petőfi Sándorról, életútjáról és költészetéről beszélgethetnek a fiatalok.

Molnár Anikó és Papp Attila kiválóan alakít a darabban
Fotó: Pro Kultúra Sopron


Mindketten meghatározó tagjai a helyi teátrumnak
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Novembertől a soproni iskolások is láthatják a színpadi játékot Pataki András rendezésében
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.