2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Program

Bejelentették a II. Gránit Oroszlán Példakép Díj zsűrijét

Díjazzák a felelősségteljes férfiakat!

Még lehet jelölni férfiakat, akik a közösségért végzett áldozatos munkájuk révén érdemesek lehetnek a II. Gránit Oroszlán Példakép Díj elnyerésére. Ezzel a kitüntetéssel évről évre a hétköznapok küzdelmeiben példát mutató és
felelősséget vállaló férfiakat jutalmazzák, a mai kor óriásait, akiknek a válla elég széles ahhoz, hogy a jövő generáció tagjai felállhassanak rá.


Az október 4-én, az impozáns Caprice Dorottya Diamond Palace-ban tartott sajtótájékoztatón Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója bejelentette a II. Gránit Oroszlán Példakép Díj nyerteseit kiválasztó zsűri tagjait. A sajtótájékoztatón felszólalt Dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy a kormányzat a támogatások mellett, fél- és egyperces kisfilmekkel hívja fel a fiatalok figyelmét arra, hogy gyermeket nevelni jó. A családtámogatások nagy részét pedig ma már az édesapák is igénybe vehetik, tavaly a 140 ezer gyedből 11 ezret férfiak igényeltek. Imre Géza olimpikon párbajtőröző, az idei zsűri tagja, tavalyi GOPD győztes pedig nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy életben betöltött szerepéért kapott elismerést.

A Férfiak Klubja független társadalmi szervezet idén már másodízben készül kiosztani a Gránit Oroszlán Példakép Díjat azoknak a férfiaknak, akik tenni akarásuk, áldozatos munkájuk, példamutatásuk miatt a legjobban megérdemlik. A nagyközönség előtt 2018. szeptember 6-tól nyílt meg a lehetőség, hogy jelölteket állítson a következő öt kategóriában:


– Apa példakép
– Férfipedagógus példakép
– Mester példakép
– Közéleti példakép
– Felelős üzletember példakép.

A jelölési időszak 2018. október 10-én éjfélig tart.
Azok közül, akiknek a jelölését elfogadták, prominens személyekből álló szakmai zsűri választja ki először a kategóriánkénti 3-3 döntőst, majd egy következő fordulóban minden kategóriában azt az egyet, aki 2018-ban megnyeri a Gránit Oroszlán Példakép Díjat.

A zsűritagok:
Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója

Szily Nóra, újságíró, pszichológus, coach

Kósa Erika, üzletasszony, a Kósa Erika Akadémia alapítója

Imre Géza, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőröző, 2017-ben a
Gránit Oroszlán Példakép Díj győztese a Közéleti kategóriában
Süveges Gergő, újságíró, műsorvezető, tanár, life és business coach

Dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a kormányzat mindent megtesz azért, hogy semmilyen akadály ne álljon a gyermeket vállaló és -nevelő szülők útjába. Imre Géza hangsúlyozta, hogy nagy megtiszteltetésnek érezte tavaly a jelölést, idén pedig a zsűriben való részvételt.

– Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen gyönyörű díjnak lehetek a tulajdonosa, előkelő helyen tartom az otthonunkban. Nagyon jó érzés volt, hogy mások is úgy gondolják, érdemes vagyok erre a díjra. Büszke vagyok rá, hiszen ez volt az első olyan kitüntetés, amelyet nem egy jó eredményemért kaptam, hanem összességében az életemben betöltött szerepemért.

Bedő Imre azt részletezte, hogyan jött létre ez a kezdeményezés.

– Nagy álmunk vált valóra a Gránit Oroszlán Példakép Díjjal, ami a Férfiak Klubjának az egyik legfontosabb kezdeményezése. Mégis – és biztosan lesznek, akik furcsállni fogják, hogy ezt pont én mondom – úgy gondolom, hogy nem maga a díj a legfontosabb, hanem a szándék, ami mögötte van. Természetesen nagyon büszkék vagyunk azokra, akik az adott évben a zsűri döntése alapján végül elnyerik a díjat. De még talán ennél is fontosabb maga az eszme, amiért a díj létrejött, hogy találjuk meg, és mutassuk fel a közvetlen környezetünkben élő példaképeket. A mai kornak elemi szüksége van/lenne követhető emberi mintára, példaképekre. Mindenki ismer legalább egy olyan férfit, minden kisközösségben van legalább egy olyan férfi, aki a munkája, közösségszolgálata, áldozatkészsége alapján megérdemli közössége elismerését. A Gránit Oroszlán Példakép Díjat pedig éppen e célból hoztuk létre, hogy a kisközösségek kimutathassák nagyrabecsülésüket ezek iránt a férfiak iránt azzal, hogy jelölik őket. Minden elfogadott jelölt oklevelet kap tőlünk, ami kézzelfogható bizonyítéka a tiszteletnek és nagyrabecsülésnek. A Gránit Oroszlán Példakép Díj az a hiánypótló eszköz, amivel a közösség kifejezheti háláját a példaképei iránt – mondja Bedő Imre, a Gránit Oroszlán Példakép Díjat életre hívó Férfiak Klubja alapítója.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjkiosztó gálára a döntősök jelenlétében 2018. november 19-én, a Férfiak Világnapján, a New York Palace dísztermében (1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.) kerül sor.

Kapcsolódó Cikkek