2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Pécs

Bemutatták Pécs legkreatívabb alkotóit

Pécsett pár órára kifutót csináltak a belvárosból – olyan ruhákat, táskákat és termékeket mutattak
be, amivel nem találkozhatnánk mindennap. Pedig a pécsiek álmodták meg, és van olyan is, amivel
egészen Kuala Lumpurig jutottak. A Design Pécs a Budapesti Design Hét kis, vidéki verziója. Öt éve találták ki azért, hogy ne csak a fővárosi alkotók és tervezők kapjanak nyilvánosságot, hanem a pécsiek is. Az összefogás pedig annyira jól sikerült, hogy be tudták bizonyítani: szerepel a város a dizájn világtérképén. Idén tíz ország kreatív ipari szereplője is érkezett a városba, hogy megnézze a pécsiek által előállított termékeket.

 

A divattervezőt a nagyvárosi nő ihlette, ruháin is ez köszön vissza

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.