EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Sport

Birkózó-vb: Budapest újra csodás házigazda volt

A magyar csapat egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel a hatodik lett a birkózó-vb-n. A résztvevők és a vendégek nem csak udvariaskodtak, amikor minden idők legjobb világbajnokságának nevezték a  budapestit.

A jó néhány sporteseményen megfordult Thomas Bach is remek hangulatot és a telt házas Arénát méltatta, és mint kijelentette, mostanában Budapestet a „világ egyik sportfővárosaként” emlegetik. A NOB elnöke eredetileg egyetlen napot töltött volna nálunk, végül kettő lett belőle.


A magyarországi világversenyeknek rendkívül erős marketinghatásuk van – jelentette ki a birkózó vb-vel kapcsolatban Szabados Gábor sportközgazdász az M1 csatornáján.
– Bár 2024-ben nem rendezünk olimpiát, de néhány év alatt egy miniolimpiára kerül sor, annyi sportágban rendezünk vb-t, és más kiemelkedő versenyt. Ennek erős hatása van, folyamatosan a világ közvéleménye előtt szerepelünk, pozitív üzenetekkel – mondta a közgazdász, és hozzátette: a nagy sportesemények az országimázs  legjobb és legerősebb eszközei.

A világeseményekre olyan infrastrukturális fejlesztéseket érdemes megvalósítani, amelyekre valóban szükségünk van.
A vizes világbajnokságra épített Duna Aréna akkor térül meg, ha azt utána használja az úszó-, a vízilabdasport és a nagyközönség is – fejtette ki. – Minden kiemelkedő sportesemény után nő az adott sportágba érkező gyerekek száma, ez talán az egyik legfontosabb hatásuk. A sok hazai sportesemény a gyermekek és a felnőttek felé egyaránt azt az üzenetet közvetíti, hogy „sportolni érdemes és jó”.

Kapcsolódó Cikkek