2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Birkózó-vb: Budapest újra csodás házigazda volt

A magyar csapat egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel a hatodik lett a birkózó-vb-n. A résztvevők és a vendégek nem csak udvariaskodtak, amikor minden idők legjobb világbajnokságának nevezték a  budapestit.

A jó néhány sporteseményen megfordult Thomas Bach is remek hangulatot és a telt házas Arénát méltatta, és mint kijelentette, mostanában Budapestet a „világ egyik sportfővárosaként” emlegetik. A NOB elnöke eredetileg egyetlen napot töltött volna nálunk, végül kettő lett belőle.


A magyarországi világversenyeknek rendkívül erős marketinghatásuk van – jelentette ki a birkózó vb-vel kapcsolatban Szabados Gábor sportközgazdász az M1 csatornáján.
– Bár 2024-ben nem rendezünk olimpiát, de néhány év alatt egy miniolimpiára kerül sor, annyi sportágban rendezünk vb-t, és más kiemelkedő versenyt. Ennek erős hatása van, folyamatosan a világ közvéleménye előtt szerepelünk, pozitív üzenetekkel – mondta a közgazdász, és hozzátette: a nagy sportesemények az országimázs  legjobb és legerősebb eszközei.

A világeseményekre olyan infrastrukturális fejlesztéseket érdemes megvalósítani, amelyekre valóban szükségünk van.
A vizes világbajnokságra épített Duna Aréna akkor térül meg, ha azt utána használja az úszó-, a vízilabdasport és a nagyközönség is – fejtette ki. – Minden kiemelkedő sportesemény után nő az adott sportágba érkező gyerekek száma, ez talán az egyik legfontosabb hatásuk. A sok hazai sportesemény a gyermekek és a felnőttek felé egyaránt azt az üzenetet közvetíti, hogy „sportolni érdemes és jó”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.