EUR: 322,82 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Extra

Bodrogi Gyula: Olykor eszembe jut, hogy az én életem is véges

Bodrogi Gyula immár több mint 60 éve a színpad rabja és szeretné, ha ez élete végéig így is maradna. A Kossuth-díjas színésznek egyetlen szívfájdalma, hogy régi barátai és kollégái közül sokan már eltávoztak, emiatt neki is többször eszébe jut az elmúlás. 

Bodrogi Gyula, Frizbi forgatás (Fotó: Máté Krisztián)

– Már több mint 60 éve dolgozom színészként, és még mindig ugyanolyan nagy örömmel lépek színpadra, mint az elején. Most is annyi darabban játszom, hogy már számon sem tudom tartani – mondta nevetve Bodrogi Gyula.


– Annak idején nem is volt kérdés, hogy milyen irányba visz az utam. Azt szoktam mondani, nem én választottam ezt a szakmát, hanem ő engem. Már egész fiatalon úgy alakult az életem, hogy valahogy mindig szerepeltem, így egyértelmű volt, hogy a színművészetire jelentkezem – emlékezett vissza a kezdetekre Bodrogi, akit szülei mindenben támogattak.

– A szüleim nagyon okos, intelligens emberek voltak, és szerencsére mindenben támogattak engem és a testvéreimet is. Kimondható, hogy én voltam a családban a kakukktojás, mert mindkét testvérem a tanári pályán helyezkedett el, míg én inkább a művészetek felé vettem az irányt. Szép gyerekkorom volt, jómódban éltünk, bár folyton költöztünk édesapám munkája miatt, ugyanis ő építészként dolgozott. Nem volt jó, hogy mindig menni kellett egy új lakásba, iskolába, környezetbe. Nem volt igazi otthonom, mert mire megszoktam egy helyen, már tovább is álltunk, de ezeken a nehézségeken a családi összetartás könnyen átsegített. Én pedig fontosnak tartottam, hogy ezt a példát vigyem tovább a saját családomba is, ezért igyekszem a fiammal, Ádámmal és az unokáimmal is heti szinten találkozni. Mindemellett sokszor megnéznek a színházban, ami nagy öröm számomra. A kisebbik unokám, Enikő 14 éves, és nagyon szépen énekel, benne megvan a lehetőség arra, hogy később a színpad felé viszi az útja, a 17 éves Bencét viszont más dolgok érdeklik – tette hozzá a 84 éves színész, aki kiváló egészségnek örvend, bár olykor neki is eszébe jut az elmúlás.


– Egyre több barátom és szeretett kollégám sajnos már nincs köztünk. Mikor a régi filmeket nézem, ahol  ők játszanak, elmerengek azon, hogy de jó volna, ha még itt lehetnének mellettem. Ilyenkor eszembe jut, hogy az én életem is véges, de nem félek attól, hogy egyszer el kell menni, hiszen tartalmas, szép életem van, és ezt szeretném az utolsó percig a színpadon és a családom körében kiélvezni.

 

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Kovács Katalin egy évig várt a babára

  Kovács Katalin egy évig várt a babára

  Kovács Katalin két éve felhagyott a versenyszerű kajakozással és számára most a család az első. Második gyermekével a szíve alatt boldogabb mint valaha, hiszen férjével egy évig küzdöttek azért, hogy megfoganjon kislányuk.

 • Szépségversenyen is hódított Gregor Bernadett

  Szépségversenyen is hódított Gregor Bernadett

  Szépségversenyen járt Gregor Bernadett. A gyönyörű színésznő természetesen nem a versenyzők között szerepelt, hanem mint zsűri vett részt, ám így is lenyűgözött mindenkit megjelenésével.

 • Új nevet kapott a 35 éves Ghymes

  Új nevet kapott a 35 éves Ghymes

  Két különálló produkció összevonásával, Szarka Tamás és zenekara valamint a Ghymes zenekar fúziójával egy megújult csapat várja a közönséget 2019.