2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Külföld

Bombafenyegetés miatt szakította meg útját a Wizz egyik gépe

A Wizz Air légitársaság Kutaiszi – Varsó járata csütörtökön délután bombafenyegetés miatt megszakította útját és Bukarestben landolt – írja az airportal.hu. A lap úgy tudja, hogy egy gyanús telefonhívás miatt volt erre szükség.

A W6 1576-os számú járatot teljesítő, HA-LWX lajstromjelű, Airbus A320-as nem sokkal azt követően fordult a bukaresti repülőtér irányába, és kezdte meg a süllyedést, hogy a repülőgép belépett Románia légterébe a Fekete tenger felől – írja a lap.


Az A320-as magyarországi idő szerint csütörtökön 15:20 perckor biztonságosan leszállt a bukaresti Otopeni repülőtéren. A gépen 173-an utaztak. Az utasok és a személyzet is biztonságban elhagyta a repülőgép fedélzetét, majd a hatóságok megkezdték a csomagok teljes átvizsgálása.

/Fotó: Flightradar24

Az AIRportal.hu az esettel kapcsolatban megkereste a Wizz Airt, a légitársaság az alábbiakat közölte:

Október 25-én a Wizz Air W6 1576 számú Kutaiszi-Varsó járata Bukarestben szállt le egy, a Kutaiszi repülőtéren fogadott gyanús telefonhívás miatt. A személyzet az előírásoknak megfelelően kezelte a helyzetet, és a repülőgép rendben leszállt Bukarestben. Az utasok és a személyzet biztonságban elhagyta a fedélzetet, a repülőgép és a csomagok teljes átvizsgálása megkezdődött, és jelenleg is tart. A biztonság továbbra is legfontosabb a Wizz Air számára, és a légitársaság zéró toleranciával kezel minden ez ellen irányuló próbálkozást. Az ügy innentől a hatóságokra tartozik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Johnson: Erőteljes új felhatalmazás a Brexit végigvitelére

  Johnson: Erőteljes új felhatalmazás a Brexit végigvitelére

  Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a kormányzó Konzervatív Párt az előrejelzésekből következtethetően erőteljes új felhatalmazást kapott az előrehozott parlamenti választáson a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) végigvitelére.

 • Jön a Brexit, tarolt Boris Johnson!

  Jön a Brexit, tarolt Boris Johnson!

  A brit Konzervatív Párt csaknem negyven éve nem tapasztalt földcsuszamlásszerű győzelemmel valószínűleg abszolút többséget szerzett az előrehozott nagy-britanniai parlamenti választásokon a választóhelyiségek zárásának pillanatában, csütörtök este közzétett exit poll eredménye szerint.

 • Orbán Viktor: Ne a szegényekkel fizettessen Brüsszel!

  Orbán Viktor: Ne a szegényekkel fizettessen Brüsszel!

  A klímaváltozás elleni küzdelemről csütörtökön kezdődő tárgyaláson várható csata közép-európai és magyar nézőpontból arról fog szólni, hogy ne engedjük meg a brüsszeli bürokratának azt, hogy megint a szegény emberekkel és a szegény országokkal fizettessék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben az európai uniós csúcstalálkozót megelőzően.