EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

Bombafenyegetés miatt szakította meg útját a Wizz egyik gépe

A Wizz Air légitársaság Kutaiszi – Varsó járata csütörtökön délután bombafenyegetés miatt megszakította útját és Bukarestben landolt – írja az airportal.hu. A lap úgy tudja, hogy egy gyanús telefonhívás miatt volt erre szükség.

A W6 1576-os számú járatot teljesítő, HA-LWX lajstromjelű, Airbus A320-as nem sokkal azt követően fordult a bukaresti repülőtér irányába, és kezdte meg a süllyedést, hogy a repülőgép belépett Románia légterébe a Fekete tenger felől – írja a lap.


Az A320-as magyarországi idő szerint csütörtökön 15:20 perckor biztonságosan leszállt a bukaresti Otopeni repülőtéren. A gépen 173-an utaztak. Az utasok és a személyzet is biztonságban elhagyta a repülőgép fedélzetét, majd a hatóságok megkezdték a csomagok teljes átvizsgálása.

/Fotó: Flightradar24

Az AIRportal.hu az esettel kapcsolatban megkereste a Wizz Airt, a légitársaság az alábbiakat közölte:

Október 25-én a Wizz Air W6 1576 számú Kutaiszi-Varsó járata Bukarestben szállt le egy, a Kutaiszi repülőtéren fogadott gyanús telefonhívás miatt. A személyzet az előírásoknak megfelelően kezelte a helyzetet, és a repülőgép rendben leszállt Bukarestben. Az utasok és a személyzet biztonságban elhagyta a fedélzetet, a repülőgép és a csomagok teljes átvizsgálása megkezdődött, és jelenleg is tart. A biztonság továbbra is legfontosabb a Wizz Air számára, és a légitársaság zéró toleranciával kezel minden ez ellen irányuló próbálkozást. Az ügy innentől a hatóságokra tartozik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Rendszeresen írtak jelentéseket a  Soros-alapítvány vezetői Soros Györgynek a migrációs nyomás növekedésével. A migránsok számán és összetételén túl arról is beszámoltak, hogy miként tálalják ezt a közvélemény elé.

  • Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Az amerikai elnök, Donald Trump óriási hamburger party-t rendezett a Fehér Házban. Az elnök nem furcsa hóbortjának köszönhetően szolgált fel a patinás környezetben többféle gyorséttermi fogást, hanem a több mint három hete tartó részleges kormányzati leállás miatt – a Fehér Ház személyzetének többsége szabadságon van– volt kénytelen ezzel fogadni az amerikai főiskolai futball-bajnokság győztes csapatát.