EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb XIII.kerület

Bonszaiok minden mennyiségben

Kevesen tudják, hogy már a legendás Tang-dinasztia idején is ismerték a bonszait. Eredetét az ókori Kínáig vezetik vissza. Legyen bárhogy is, az biztos, hogy a József Attila Művelődési Központban rendezett bonszaifesztiválon a látogatók a virágzó bonszaiok mellett több más növénykultúrával is megismerkedhetnek.

A bonszai művészien alakított, formára metszett, esetleg hajlított fa. Általánosan elterjedt tévhit, hogy a bonszai egy növényfaj, ezzel szemben elvileg bármilyen fás szárú, kétszikű növényből lehet bonszait nevelni. Természetesen ennek azért korlátot szabnak a faj morfológiai jellemzői, például a túl nagy levélméret, az ágelágazások hiánya vagy a túl nagy távolság a rügyek között.


Rengeteg Bonsai-t állítottak ki az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban (Fotó: Máté Krisztián)

A  másik tévhit, hogy a bonszai szobanövény. Ez csak a trópusi-szubtrópusi fajokból kialakított fácskákra igaz, és ezekre is csak a saját természetes élőhelyükön uralkodó klimatikus viszonyokat megközelítő körülmények között. Az Angyalföld központjában szervezett kiállításon a látogatók rengeteg stílusban nevelt bonszaijal, na és persze más virágokkal is megismerkedhettek.

Kapcsolódó Cikkek