EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb XIII.kerület

Bonszaiok minden mennyiségben

Kevesen tudják, hogy már a legendás Tang-dinasztia idején is ismerték a bonszait. Eredetét az ókori Kínáig vezetik vissza. Legyen bárhogy is, az biztos, hogy a József Attila Művelődési Központban rendezett bonszaifesztiválon a látogatók a virágzó bonszaiok mellett több más növénykultúrával is megismerkedhetnek.

A bonszai művészien alakított, formára metszett, esetleg hajlított fa. Általánosan elterjedt tévhit, hogy a bonszai egy növényfaj, ezzel szemben elvileg bármilyen fás szárú, kétszikű növényből lehet bonszait nevelni. Természetesen ennek azért korlátot szabnak a faj morfológiai jellemzői, például a túl nagy levélméret, az ágelágazások hiánya vagy a túl nagy távolság a rügyek között.


Rengeteg Bonsai-t állítottak ki az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban (Fotó: Máté Krisztián)

A  másik tévhit, hogy a bonszai szobanövény. Ez csak a trópusi-szubtrópusi fajokból kialakított fácskákra igaz, és ezekre is csak a saját természetes élőhelyükön uralkodó klimatikus viszonyokat megközelítő körülmények között. Az Angyalföld központjában szervezett kiállításon a látogatók rengeteg stílusban nevelt bonszaijal, na és persze más virágokkal is megismerkedhettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.