2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb XIII.kerület

Bonszaiok minden mennyiségben

Kevesen tudják, hogy már a legendás Tang-dinasztia idején is ismerték a bonszait. Eredetét az ókori Kínáig vezetik vissza. Legyen bárhogy is, az biztos, hogy a József Attila Művelődési Központban rendezett bonszaifesztiválon a látogatók a virágzó bonszaiok mellett több más növénykultúrával is megismerkedhetnek.

A bonszai művészien alakított, formára metszett, esetleg hajlított fa. Általánosan elterjedt tévhit, hogy a bonszai egy növényfaj, ezzel szemben elvileg bármilyen fás szárú, kétszikű növényből lehet bonszait nevelni. Természetesen ennek azért korlátot szabnak a faj morfológiai jellemzői, például a túl nagy levélméret, az ágelágazások hiánya vagy a túl nagy távolság a rügyek között.


Rengeteg Bonsai-t állítottak ki az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban (Fotó: Máté Krisztián)

A  másik tévhit, hogy a bonszai szobanövény. Ez csak a trópusi-szubtrópusi fajokból kialakított fácskákra igaz, és ezekre is csak a saját természetes élőhelyükön uralkodó klimatikus viszonyokat megközelítő körülmények között. Az Angyalföld központjában szervezett kiállításon a látogatók rengeteg stílusban nevelt bonszaijal, na és persze más virágokkal is megismerkedhettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.