2019. december 15., vasárnap
Valér

Külföld

Borzalom! Acélkábellel akarták kisiklatni a gyorsvonatot

Több tucat emberrel végeztek volna azok a terroristák, akik kifeszített acélkábellel próbálták meg kisiklatni a Nürnberg és München között közlekedő ICE nevű gyorsvonatot.

Hajszál híján nem történt borzalmas tragédia Németországban, ahol eddig ismeretlen elkövetők faékekkel és acélrúddal akarták kisiklatni a gyorsvonatot, amin több mint százan utaztak. Szerencsére azonban az utasokat szállító jármű átszakította a sodronyt, ami így csak a vonatban tett kárt.


A nyomozók egy arabul írt levelet is találtak a helyszínen, amit jelenleg is vizsgálnak. A bajor Állami Bűnügyi Hivatal (LKA) terrorcselekményként kezeli az ügyet – írja a T-Online.de.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Brutális hőség tombol Nyugat-Ausztráliában

    Brutális hőség tombol Nyugat-Ausztráliában

    Nyugat-Ausztráliában már a harmadik napja negyven Celsius-fokos hőmérséklet uralkodik, miközben a térség legnépesebb települése és fővárosa, Perth környékén tovább terjednek a bozóttüzek – közölték vasárnap a hatóságok.

  • Folytatódhatnak a Macron nyugdíjreformja elleni tüntetések

    Folytatódhatnak a Macron nyugdíjreformja elleni tüntetések

    A vasúti és a városi tömegközlekedést Franciaországban kilencedik napja lebénító sztrájk akár karácsonyig is folytatódhat a szakszervezetek pénteki tájékoztatása szerint, annak ellenére, hogy a kormány jövő hétre ismét párbeszédre hívta a nyugdíjreform ellen tiltakozó csoportokat.