2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb XXI.kerület

Bravó, Péter, bravó, Weiss Manfréd Szakgimnázium, Szakközépiskola!

A villanyszerelők között negyedik helyezést ért el és kiválósági érmet kapott a 21 éves Leidl Péter, a Weiss Manfréd Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium korábbi diákja a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkillsen.

Felkészítő tanára Takács János, a Weiss Manfréd iskola oktatója volt. A megmérettetésen 28 ország és 37 szakma 525 versenyzője vett részt. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Európa-bajnokságot szeptember 26–28. között rendezték meg Budapesten, a Hungexpo területén.


Leidl Péter villanyszerelő, a Weiss Manfréd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és Kollégiumában tanult
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Csepeli szempontból mindenképpen érdemes megemlíteni még két nevet, Nagy Ádám János épületasztalos és Simon Krisztián bútorasztalos aranyérmet szerzett szakmájában. A sikeres szereplés dicséri a BKSZC Weiss Manfréd iskolában évek óta folyó magas szintű oktatói munkát, valamint azt a támogatást, amelyet a legjobb diákjaiknak nyújtanak a versenyekre való felkészülésben.

Leidl Péter és mestere, Takács János (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.