EUR: 366,08 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Miskolc

Brutális körülmények között szállították a malacokat

Állatkínzásért ítélt el a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság két román állampolgárt, aki két teherautóba 142 malacot zsúfolt be.

Gyurán Ildikó tájékoztatása szerint a két férfi Szlovákiában vásárolta a malacokat, az állatokat Magyarországon keresztül Romániába akarták vinni két kisteherautóval, úgy, hogy egyikbe 59, a másikba 83 malacot zsúfoltak. Cigándon, egy ellenőrzés során buktak le.


Szűk raktérbe zsúfolták a sertéseket – fotó: police.hu

A vádlottak előzetesen a két autó rakterét átalakították, hogy minél több állat beférjen, az így kiképzett felső szintre is állatokat zsúfoltak. Nem gondoskodtak arról, hogy az állatok friss levegőhöz jussanak, ivóvízzel sem voltak ellátva, így a hosszú utaztatás akár a pusztulásukat is okozhatta volna.

A bíróság egy év, végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a két férfira, a büntetlen előéletű vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték, így a bíróság tárgyalás mellőzésével rótta ki rájuk a büntetést.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.