EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Külföld

Brutális összeget ér az algoritmus festménye

Négyszázharminckétezer dollárért (123 millió forint) kelt el egy számítógépes algoritmus által készített kép a Christie’s aukciósház New York-i árverésén. Ez volt az első, mesterséges intelligencia által készített műalkotás, amelyet aukciósház árverésre bocsátott.

A kép árát hétezer és tízezer euró közötti összegre becsülték az aukciósház szakértői. Öt licitáló egy perc alatt a magasba röpítette az árat, és végül egy telefonos ajánlattevő nyerte a licitet. A képzeletbeli Edmond de Belamyról készült portré egy sötét csuhás, fehér galléros férfit ábrázol, aki egy francia papra emlékeztet a XVII. vagy XVIII. századból. A mű létrehozása egyébként a párizsi Obvious kollektívájának munkája.

Kapcsolódó Cikkek

  • Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Ismét egymásnak estek a képviselők Srí Lankán pénteken, miután a parlament újfent megvonta bizalmát az államfő által október végén sebtében kinevezett Mahinde Radzsapaksze miniszterelnöktől és kormányától az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány eredményeképpen.

  • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.