EUR: 333,94 Ft
CHF: 303,68 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Külföld

Brutális összeget ér az algoritmus festménye

Négyszázharminckétezer dollárért (123 millió forint) kelt el egy számítógépes algoritmus által készített kép a Christie’s aukciósház New York-i árverésén. Ez volt az első, mesterséges intelligencia által készített műalkotás, amelyet aukciósház árverésre bocsátott.

A kép árát hétezer és tízezer euró közötti összegre becsülték az aukciósház szakértői. Öt licitáló egy perc alatt a magasba röpítette az árat, és végül egy telefonos ajánlattevő nyerte a licitet. A képzeletbeli Edmond de Belamyról készült portré egy sötét csuhás, fehér galléros férfit ábrázol, aki egy francia papra emlékeztet a XVII. vagy XVIII. századból. A mű létrehozása egyébként a párizsi Obvious kollektívájának munkája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Százéves italokat mentettek a tengerből

  Százéves italokat mentettek a tengerből

  Elképesztő rakománnyal jött fel a víz felszínére az Ocean X svéd merülőcsoport, akiknek 900 palack nedűt sikerült megmenteniük egy 1917-ben elsüllyedt hajóról.

 • Részegen ügyelt a radiológus

  Részegen ügyelt a radiológus

  Hatalmas lelki bánatában igen erősen felöntött a garatra egy radiológus Oroszországban, a gond ezzel csak az volt, hogy ezt munkaidőben tette.

 • A nap képe: Harci panda

  A nap képe: Harci panda

  Bemutatták a Belgiumban található Pairi Daiza állatkert 3 hónapos pandakölyök ikreit. A képen Bao Di, az ikerpár hím tagja látható, aki nyugodt nővérével ellentétben nagyon aktív, félelmetesen vicsorít a kis csöppség.