EUR: 332,67 Ft
CHF: 301,92 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Veszprém

Búcsúval ünnepelték Szent Mihály napját

Kétnapos kirakodóvásárt rendeztek a várban (fotó: Domján Attila)

Hagyományosan kétnapos búcsúval ünnepelték a hétvégén a bazilika védőszentje, Szent Mihály napját Veszprémben. A várban népművészeti kirakodóvásárt rendeztek, az ünnepségből pedig az itt működő intézmények is  kivették a részüket: a Hősök Kapuja hosszabb nyitvatartással, a Szaléziánum pedig kézműves-foglalkozásokkal és kovácsmesterség-bemutatóval várta az érdeklődőket. A hétvége szakrális tetőpontját a Nagy Károly apátkanonok által celebrált szentmiste és az azt követő körmenet jelentette.

Sok érdeklődőt vonzott a veszprémi búcsú (fotó: Domján Attila)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.