EUR: 344,19 Ft
CHF: 320,30 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb Szeged

Bűnrészesek

A héten történtek után nehéz más következtetésre jutni, mint hogy a szegedi városháza csúcsvezetőit polgármesterestül, jegyzőstül, aljegyzőstül a polgármesteri kabinetfőnökig már csak a közös bűn miatti félelem tartja össze. Botka ahelyett, hogy elbocsátaná börtönre ítélt bizalmasait, megvédi őket. Ha nem így tenne, még nagyobb bűnökre derülne fény.

Valószínűleg csak a jéghegy csúcsa az az ügy, amelyben ítéletet hozott a Gyulai Járásbíróság. Az érintettek a szegedi városháza prominens vezetői és Botka László bizalmasai. Solymos László alpolgármestert 6 hónap, Mózes Ervin címzetes főjegyzőt 8 hónap, Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnököt 10 hónap börtönbüntetésre ítélték első fokon, felfüggesztve. Mi a közös ezekben az emberekben? Hogy nem vállalják a felelősséget, nem vállalják tetteik következményeit, és az ítéletek ellenére maradnak a helyükön.


Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Solymos László alpolgármestert és Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, illetve Kalmár Gábor kabinetfőnököt

Egy normálisan működő városban ilyen esetben a polgármesternek azonnal fel kellene mondania bizalmas munkatársainak. Botka László ennek nem tett eleget, pedig a helyi Fidesz már az ítélethirdetés napján arra kérte Szeged vezetőjét, hogy bocsássa el munkatársait. Botka László ehelyett vádaskodásba kezdett, a független bíróságot szapulta, és megvédte embereit.

A Fidesz ezért rendkívüli közgyűlést hívott össze, ahol külön kérte a városvezetést: legalább az eljárás végéig mentsék fel a munkavégzés alól Botka embereit. A baloldali többség a közgyűlést elszabotálta, szándékosan nem jelentek meg a képviselőik, így a kisebbségben lévő Fidesz indítványát nem tudták megszavazni a megjelent képviselők, sőt Botka egy közleményben tovább védte elítélt embereit. Tette ezt úgy, hogy két éve egy szegedi képviselőnőt Botkáék azonnal visszahívtak minden bizottságból, holott őt is csak első fokon ítélte el a bíróság. Az akkori erkölcsi mérce mára szertefoszlott: ha Botkáék embereit ítélik el, rájuk nem vonatkoznak a korábbi elvek. Pedig a Fidesz közvélemény-kutatásából feketén-fehéren kiderül: a szegediek 80 százaléka szerint azonnal le kellene mondania a három városházi elítéltnek.


A szocialisták azonban a végsőkig védik egymást. Így ma Szeged az a város Magyarországon, ahol három felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt városházi csúcsvezető intézheti az ügyeket, ők képviselik városunkat a szegediek és Magyarország előtt.

Szégyen!

Ez a szegedi szocialisták szégyene. A baj viszont az, hogy a szégyen nemcsak rájuk vetül, hanem minden jóérzésű szegedire. Egy olyan városban élünk, ahol a bűnrészesek a bírósági ítéletek ellenére foggal-körömmel védik egymást, és nem engedik el egymás kezét.

Mert ha megtennék, még nagyobb bűnökre derülne fény.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.