EUR: 328,87 Ft
CHF: 299,28 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Külföld

Conte olaszországi látogatásra hívta Putyint

Olaszországi látogatásra hívta meg Vlagyimir Putyint Giuseppe Conte olasz kormányfő, amikor az orosz elnök szerdán fogadta őt a Kremlben.

“Ön túlságosan régen nem járt nálunk. Nagyon szeretném, ha az olasz népben nem alakulna ki az a benyomás, hogy ön nem fordít rá kellő figyelmet” – fogalmazott az olasz miniszterelnök.


Conte méltatta, hogy Moszkva és Róma megőrizte kapcsolatainak minőségét és volumenét, ami szerinte a kétoldalú kapcsolatok tartósságának bizonyítéka.

Putyin is elismeréssel szólt arról, hogy a “nagyon gyakorlatias és ugyanakkor nagyon meleg” kétoldalú viszonyt mindkét országban gyakorlatilag minden politikai erő támogatja, és hogy a magas szintű politikai kapcsolatok “a mai nem egyszerű időkben” sem szakadtak meg. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Olaszország a hatodik helyre szorult vissza az orosz külkereskedelemben, de elégedetten nyugtázta, hogy a forgalom második éve növekszik.

Conte a nap folyamán korábban Dmitrij Medvegyev kormányfőnél járt, aki Szergej Prihogyko, a miniszterelnökség apparátusa helyettes vezetőjének tájékoztatása szerint a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok áttekintése során a helikoptergyártás terén való együttműködés kiszélesítését javasolta.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elmondta, hogy Andrej Koncsalovszkij rendező a kétoldalú találkozót követően be fogja mutatni Putyinnak és Conténak a Michelangelo életéről forgatott, Greh (Bűn) című új filmjét, amelynek főszerepelője Alberto Testone.

Múlt szerdán Putyin fogadta Matteo Salvini olasz belügyminisztert is, aki ugyancsak itáliai vizitre invitálta őt. Salvini egy, az orosz fővárosban megtartott vállalkozói konferencián ostobaságnak nevezte az Oroszország elleni uniós szankciókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Johnson: Erőteljes új felhatalmazás a Brexit végigvitelére

  Johnson: Erőteljes új felhatalmazás a Brexit végigvitelére

  Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a kormányzó Konzervatív Párt az előrejelzésekből következtethetően erőteljes új felhatalmazást kapott az előrehozott parlamenti választáson a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) végigvitelére.

 • Jön a Brexit, tarolt Boris Johnson!

  Jön a Brexit, tarolt Boris Johnson!

  A brit Konzervatív Párt csaknem negyven éve nem tapasztalt földcsuszamlásszerű győzelemmel valószínűleg abszolút többséget szerzett az előrehozott nagy-britanniai parlamenti választásokon a választóhelyiségek zárásának pillanatában, csütörtök este közzétett exit poll eredménye szerint.

 • Orbán Viktor: Ne a szegényekkel fizettessen Brüsszel!

  Orbán Viktor: Ne a szegényekkel fizettessen Brüsszel!

  A klímaváltozás elleni küzdelemről csütörtökön kezdődő tárgyaláson várható csata közép-európai és magyar nézőpontból arról fog szólni, hogy ne engedjük meg a brüsszeli bürokratának azt, hogy megint a szegény emberekkel és a szegény országokkal fizettessék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben az európai uniós csúcstalálkozót megelőzően.