EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb XVII.kerület

Csak dugó van, életveszély nincs

A Keresztúri úti felüljárón közlekedő busz sofőrje jelezte lapunknak aggodalmát, miszerint a kerület határában lévő híd azontúl, hogy reggel és este komoly dugókat okoz, a rajta látható repedések miatt attól félnek az utasok, hogy veszélyben van az életük. A Lokál Extra utánajárt, a Budapest Közút Zrt. pedig megnyugtató választ adott.

Reggel a belváros felé, délután kifelé növeli meg az utazási időt ( Fotó: Sáfár Tibor)

Hetek óta lámpás korlátozás van érvényben a Keresztúri úti felüljárón, egy időben csak egy irányban lehet haladni rajta. Az arra közlekedő buszok utasai félve kérdezgetik a buszsofőröket, nem lesz-e baj, ha ilyen nehéz járművel a repedező hídra hajtanak. Az egyik sofőr megkereste lapunkat, mi pedig utánajártunk.


Az önkormányzat egyértelmű tájékoztatást adott a kialakult helyzetről.

„A Keresztúri út és a felüljáró burkolatának üzemeltetéséről, fenntartásáról a Budapest Közút gondoskodik, tekintettel arra, hogy számos BKK-autóbuszjárat használja, és egy kormányrendelet szerint kiemelt forgalmú vagy országos közlekedésben fontos szerepet játszó főútvonalnak minősül. A Budapest területén lévő hidak üzemeltetését, fenntartását a jogszabály Budapest Főváros Önkormányzatának feladatává teszi, amely ezt a feladatot a Budapest Közút Zrt.-n keresztül látja el. A jelenlegi forgalomtechnikai kialakítás, lezárás elrendelője is a Budapest Közút Zrt. volt” − írták válaszukban.


Elbírja a buszt is ( Fotó: Sáfár Tibor)

Természetesen megkerestük az üzemeltetőt is, ahol arról számoltak be, hogy életveszélyről szó sincs, a munkálatokat pedig a múlt héten megkezdték.

− A XVII. kerületi önkormányzatnak a Budapest Közút Zrt. nyújt segítséget a Keresztúri úti felüljárón kialakult helyzet megoldásában. A híd nem életveszélyes. A háttöltés kiüregelődése miatt van rajta félpályás zár.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.