EUR: 365,57 Ft
CHF: 346,26 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb XVII.kerület

Csak dugó van, életveszély nincs

A Keresztúri úti felüljárón közlekedő busz sofőrje jelezte lapunknak aggodalmát, miszerint a kerület határában lévő híd azontúl, hogy reggel és este komoly dugókat okoz, a rajta látható repedések miatt attól félnek az utasok, hogy veszélyben van az életük. A Lokál Extra utánajárt, a Budapest Közút Zrt. pedig megnyugtató választ adott.

Reggel a belváros felé, délután kifelé növeli meg az utazási időt ( Fotó: Sáfár Tibor)

Hetek óta lámpás korlátozás van érvényben a Keresztúri úti felüljárón, egy időben csak egy irányban lehet haladni rajta. Az arra közlekedő buszok utasai félve kérdezgetik a buszsofőröket, nem lesz-e baj, ha ilyen nehéz járművel a repedező hídra hajtanak. Az egyik sofőr megkereste lapunkat, mi pedig utánajártunk.


Az önkormányzat egyértelmű tájékoztatást adott a kialakult helyzetről.

„A Keresztúri út és a felüljáró burkolatának üzemeltetéséről, fenntartásáról a Budapest Közút gondoskodik, tekintettel arra, hogy számos BKK-autóbuszjárat használja, és egy kormányrendelet szerint kiemelt forgalmú vagy országos közlekedésben fontos szerepet játszó főútvonalnak minősül. A Budapest területén lévő hidak üzemeltetését, fenntartását a jogszabály Budapest Főváros Önkormányzatának feladatává teszi, amely ezt a feladatot a Budapest Közút Zrt.-n keresztül látja el. A jelenlegi forgalomtechnikai kialakítás, lezárás elrendelője is a Budapest Közút Zrt. volt” − írták válaszukban.


Elbírja a buszt is ( Fotó: Sáfár Tibor)

Természetesen megkerestük az üzemeltetőt is, ahol arról számoltak be, hogy életveszélyről szó sincs, a munkálatokat pedig a múlt héten megkezdték.

− A XVII. kerületi önkormányzatnak a Budapest Közút Zrt. nyújt segítséget a Keresztúri úti felüljárón kialakult helyzet megoldásában. A híd nem életveszélyes. A háttöltés kiüregelődése miatt van rajta félpályás zár.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.