EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szombathely

Családbarát munkahely kerestetik

Több cég táv- vagy részmunka biztosításával, rugalmas időbeosztással, játszósarokkal vagy éppen meleg étel otthonra való rendelésének lehetőségével segíti gyermeket nevelő munkavállalóit. A Vas Megyei Önkormányzat három karrierponttal közösen díjat alapított a családbarát gyakorlatot alkalmazó munkáltatók és vezetők elismerésére.

Balázsy Péter megyei jegyző, Hende Csaba országgyűlési képviselő és Majthényi László megyei elnök sajtótájékoztatón ismertette a részleteket Fotó: facebook

– Ez a díj a népességcsökkenés és a munkaerőhiány problémájára egyszerre kíván választ adni – hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő. Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: a kormány eddigi családpolitikai intézkedéseinek köszönhetően 2010 óta jelentősen nőtt a születések száma, de ez még nem elég. Az állam mellett a munkáltatók is tehetnek azért, hogy a nők – a karrier mellett is – nagyobb kedvvel vállaljanak gyermeket.


Az elismerést azok a cégek és munkáltatók, illetve munkahelyi vezetők kaphatják meg, akik jelentős lépéseket tettek a család és munkahely összeegyeztethetőségének érdekében. A Vas Megye Családbarát Munkahelye díj két kategóriában jött létre: száz fő foglalkoztatottig és száz fő foglalkoztatott felett. A Vas Megye Családbarát Munkahelyi Vezetője díj díjazottja pedig az a Vas megyei cégnél dolgozó személy, aki az adott évben a legtöbbet tette a családok és a munkahelyek érdekeinek és igényeinek összehangolásáért.

Az elismeréseket idén december 15-én, a továbbiakban pedig a család nemzetközi napján, május 15-én adják át. Az adományozására vonatkozó javaslatokat november 15-ig várja a díjalapító.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.