2019. április 24., szerda
György

Egyéb Szombathely

Családbarát munkahely kerestetik

Több cég táv- vagy részmunka biztosításával, rugalmas időbeosztással, játszósarokkal vagy éppen meleg étel otthonra való rendelésének lehetőségével segíti gyermeket nevelő munkavállalóit. A Vas Megyei Önkormányzat három karrierponttal közösen díjat alapított a családbarát gyakorlatot alkalmazó munkáltatók és vezetők elismerésére.

Balázsy Péter megyei jegyző, Hende Csaba országgyűlési képviselő és Majthényi László megyei elnök sajtótájékoztatón ismertette a részleteket Fotó: facebook

– Ez a díj a népességcsökkenés és a munkaerőhiány problémájára egyszerre kíván választ adni – hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő. Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: a kormány eddigi családpolitikai intézkedéseinek köszönhetően 2010 óta jelentősen nőtt a születések száma, de ez még nem elég. Az állam mellett a munkáltatók is tehetnek azért, hogy a nők – a karrier mellett is – nagyobb kedvvel vállaljanak gyermeket.


Az elismerést azok a cégek és munkáltatók, illetve munkahelyi vezetők kaphatják meg, akik jelentős lépéseket tettek a család és munkahely összeegyeztethetőségének érdekében. A Vas Megye Családbarát Munkahelye díj két kategóriában jött létre: száz fő foglalkoztatottig és száz fő foglalkoztatott felett. A Vas Megye Családbarát Munkahelyi Vezetője díj díjazottja pedig az a Vas megyei cégnél dolgozó személy, aki az adott évben a legtöbbet tette a családok és a munkahelyek érdekeinek és igényeinek összehangolásáért.

Az elismeréseket idén december 15-én, a továbbiakban pedig a család nemzetközi napján, május 15-én adják át. Az adományozására vonatkozó javaslatokat november 15-ig várja a díjalapító.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.