EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szombathely

Családbarát munkahely kerestetik

Több cég táv- vagy részmunka biztosításával, rugalmas időbeosztással, játszósarokkal vagy éppen meleg étel otthonra való rendelésének lehetőségével segíti gyermeket nevelő munkavállalóit. A Vas Megyei Önkormányzat három karrierponttal közösen díjat alapított a családbarát gyakorlatot alkalmazó munkáltatók és vezetők elismerésére.

Balázsy Péter megyei jegyző, Hende Csaba országgyűlési képviselő és Majthényi László megyei elnök sajtótájékoztatón ismertette a részleteket Fotó: facebook

– Ez a díj a népességcsökkenés és a munkaerőhiány problémájára egyszerre kíván választ adni – hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő. Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: a kormány eddigi családpolitikai intézkedéseinek köszönhetően 2010 óta jelentősen nőtt a születések száma, de ez még nem elég. Az állam mellett a munkáltatók is tehetnek azért, hogy a nők – a karrier mellett is – nagyobb kedvvel vállaljanak gyermeket.


Az elismerést azok a cégek és munkáltatók, illetve munkahelyi vezetők kaphatják meg, akik jelentős lépéseket tettek a család és munkahely összeegyeztethetőségének érdekében. A Vas Megye Családbarát Munkahelye díj két kategóriában jött létre: száz fő foglalkoztatottig és száz fő foglalkoztatott felett. A Vas Megye Családbarát Munkahelyi Vezetője díj díjazottja pedig az a Vas megyei cégnél dolgozó személy, aki az adott évben a legtöbbet tette a családok és a munkahelyek érdekeinek és igényeinek összehangolásáért.

Az elismeréseket idén december 15-én, a továbbiakban pedig a család nemzetközi napján, május 15-én adják át. Az adományozására vonatkozó javaslatokat november 15-ig várja a díjalapító.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.