2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Szolnok

Családbarát programjáért kapott díjat a rendőr-főkapitányság

Nyolcadik alkalommal hirdette meg a Családbarát munkahely pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely azt díjazza, ha egy munkahely elősegíti a családi, a magánéleti és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását. Ma már a családbarát szellem komoly versenyképességi tényező a munkaerőpiacon, hiszen a dolgozók sokkal hatékonyabban tudják a feladataikat végezni, ha közben támogatják a családi életüket.

Idén hatan kapták meg a Családbarát munkahely címet: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, az Igazságügyi Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Államkincstár, a Gyulai Törvényszék és a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. A címek mellett további 42 munkaadót díjaztak családbarát programjáért, közöttük kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek voltak, többek között a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. Az elismerés önmagában is sokat jelent, de az oklevelek mellé még egyenként legfeljebb ötmillió forint támogatás is járt. Az okleveleket Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár adta át.


Novák Katalin elmondta, a családbarát munkahely természetesen nem azt jelenti, hogy kevesebb a munka, hiszen ezeken a helyeken is ugyanúgy kell dolgozni. Ez inkább egyfajta mentalitást fejez ki, a munkavállalókhoz való hozzáállást, ami követendő példa minden munkahely számára.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.