2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb Szolnok

Családbarát programjáért kapott díjat a rendőr-főkapitányság

Nyolcadik alkalommal hirdette meg a Családbarát munkahely pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely azt díjazza, ha egy munkahely elősegíti a családi, a magánéleti és a munkahelyi kötelezettségek összehangolását. Ma már a családbarát szellem komoly versenyképességi tényező a munkaerőpiacon, hiszen a dolgozók sokkal hatékonyabban tudják a feladataikat végezni, ha közben támogatják a családi életüket.

Idén hatan kapták meg a Családbarát munkahely címet: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, az Igazságügyi Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Államkincstár, a Gyulai Törvényszék és a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. A címek mellett további 42 munkaadót díjaztak családbarát programjáért, közöttük kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek voltak, többek között a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. Az elismerés önmagában is sokat jelent, de az oklevelek mellé még egyenként legfeljebb ötmillió forint támogatás is járt. Az okleveleket Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár adta át.


Novák Katalin elmondta, a családbarát munkahely természetesen nem azt jelenti, hogy kevesebb a munka, hiszen ezeken a helyeken is ugyanúgy kell dolgozni. Ez inkább egyfajta mentalitást fejez ki, a munkavállalókhoz való hozzáállást, ami követendő példa minden munkahely számára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.