2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Miskolc

Csecsemőgyilkosságért ítéltek el három embert

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt ítélt el egy házaspárt és lányukat a Miskolci Törvényszék. A három vádlott megölte a lány titokban szült gyermekét. A lány apját, az ügy elsőrendű vádlottját szexuális erőszak, vérfertőzés miatt is elítélte a bíróság; 25 év fegyházbüntetést kapott.

A vádlottak egy háztartásban éltek Boldván. Az elsőrendű vádlott tíz éven át kényszerítette vér szerinti leánygyermekét, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen. A külvilágtól elszigetelten élő, akkor még fiatalkorú lányt az apja többször megverte és megöléssel is fenyegette, amennyiben bárkinek szól a történtekről.


Elítélte a bíróság a boldvai gyilkos családot – fotó: SZB

A lány terhes lett, és 2011-ben titokban gyermeket szült, akit apa nélkül anyakönyveztek. 2015 végén az akkor már felnőtt korú lány – az ügy harmadrendű vádlottja – ismét várandós lett az apjától. Ekkor a férfi és felesége, a másodrendű vádlott – aki évek óta tudott a szexuális erőszakról, de semmit sem tett ellene – közösen elhatározták, hogy a terhesség tényét eltitkolják.

Abortuszra nem volt pénzük, de megtartani sem akarták a gyermeket, így elhatározták, hogy megölik. Az életképes csecsemőt az ágyneműtartóba rejtették és a sorsára hagyták. Az újszülött ellátatlanság miatt négy óra múlva meghalt. Másnap a lány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, a vizsgálat során derült fény az előző éjszakai szülésre. A holttestet nyomozók találták meg.


A Miskolci Törvényszék a férfit 25 év, feleségét 20 év fegyházbüntetésre ítélte, míg lányukra – aki egyben a bűncselekmény áldozata is volt – két év szabadságvesztést szabott ki a bíróság, az ítélet végrehajtását három évre felfüggesztették. Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.