2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Miskolc

Csehov drámája a színen

Irina, a legfiatalabb Prozorov testvér boldogan ábrándozik a jövőről, munkáról, szebb életről. Nővére, Olga gimnáziumi tanárnő, rengeteget dolgozik és kitartóan álmodozik húgával a közelgő Moszkvába költözésről. Mása, a középső nővér mindeközben fekete ruhában küzd könnyeivel, félresiklott életével – a szerelmes Andrej pedig egyre csak hegedül. Ideák, vágyak, viszonyok és viták. Tehetetlen sodródás – maga az élet. Anton Pavlovics Csehov legismertebb drámája, a Három nővér éppúgy lehet szomorú, mint mulatságos, csak felfogás kérdése. Mészöly Anna Irina és Szirbik Bernadett Olga szerepében látható a darabban a Miskolci Nemzeti Színházban.

Miskolc, 2018. október 3.
Mészöly Anna (balra) Irina és Szirbik Bernadett (jobbra) Olga szerepében Anton Pavlovics Csehov Három nővér című drámájának próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2018. október 2-án. A színdarabot Rusznyák Gábor rendezésében 2018. október 5-én mutatják be.
MTI Fotó: Vajda János


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.