2020. augusztus 08., szombat
László

Belföld

Csengetett, Mylord?: Itt még nem ért véget a buli!

Hatalmas siker övezte a néhány hete megrendezett Csengetett, Mylord? közönségtalálkozót. A hazánkba látogató sztárok, és a mintegy ezer rajongó is felülmúlhatatlan emlékként beszél az eseményről. A hatalmas dzsembori azonban csupán három ember szívósságának és profizmusának köszönhetően jött létre. Elsőként Szijj Andrást és Hegedűs Kingát kérdeztük a műhelytitkokról.

Hegedűs Kinga, a csapat egyik lánytagja gyerekkora óta rajongó, akkora, hogy nem esett nehezére belevágni ebbe a hatalmas projektbe:


– A nehézséget az jelentette, hogy még egyikünk sem szervezett ilyen nagyságrendű rendezvényt, pláne nem közösségi finanszírozásból. Ugyanakkor hatalmas szerencsénk volt, mert olyan emberek álltak mellénk, akik rengeteg terhet levettek a vállunkról és nagyon sokat segítettek abban, hogy ilyen gördülékenyen menjen minden és ilyen sikeres rendezvényt tudjunk szervezni. A rengeteg munka mellett rengeteg örömöt is hozott a szervezés, természetesen még most is felfoghatatlan, hogy találkozhattam gyerekkorom hőseivel, és hogy ilyen közvetlenek és barátságosak voltak velünk. Persze nem kevésbé nagy öröm, hogy ennyien bíztak bennünk, ennyien támogattak minket és hogy az ő segítségükkel sikerült megvalósítani mindannyiunk 30 éve dédelgetett álmát  – magyarázta Hegedűs Kinga szabadúszó pr szakember, aki mai napig nézi a sorozatot.

– Gyerekkoromtól kezdve – vagyis azóta, hogy először leadták a tv-ben – néztem és imádtam a Csengetett, Mylordot?. Megfogott az intelligens humora, a zseniális szövege, a fantasztikus szinkronja. Ahogy idősebb lettem, újabb és újabb rétegeket találtam benne, megértettem a társadalomkritikát, a történelmi utalásokat. Bár megszámlálhatatlanszor láttam a sorozatot, még most is fedezek fel benne finomságokat – magyarázta Kinga, aki végigkísérte a színészek napjait Budapesten, köztük a Mr. Twelvetrees-t alakító Jeffrey Hollandét is. Holland elárulta, hogy Paul Shane  – Stokes, a komornyik – legjobb barátja volt, ők korábban a Hi-de-hi-ban is együtt játszottak.


– Csodálatos e-maileket kaptunk a színészektől a hazaérkezésük után. Mindegyikük életreszóló élményként írta le, ami velük történt Budapesten. Sosem érezték még ennyire a közönség szeretetét, nagyon meghatottak voltak, akárcsak a találkozó résztvevői, ők is sírtak és nevettek egyszerre. Álljanak itt példaként Amanda Bellamy szavai: Nagyon különleges élmény volt mindannyiunk számára, amit kincsként fogunk őrizni a szívünkben – magyarázta Kinga, aki hasonló lelkesedéssel nyilatkozott a közönségről.

– Fantasztikus közönség volt, az első pillanattól a mai napig. Ahogy korábban mondtuk, a Mylord-rajongók egy nagy család, és ez a családias légkör érződött a közönségtalálkozó alatt is. Sokan írták, hogy az ott tapasztalt az egymás iránti tiszteletet és szeretetet kellene valahogy átcsempészni a mindennapokba is és rögtön szebb lenne a világ!

Szijj András, a szervezés atyja viszont nem áll meg egy közönségtalálkozónál:

– Most vagyok abban a fázisban, hogy elkezdtem feldolgozni az egészet. Az volt a célunk, hogy összehozzuk azt a közösséget, amit összeköt érzelmileg a sorozat, és a beletett munka miatt ezt mindenki magának is érezhesse. Őszintén szólva minden várakozásunkat fölülmúlta, ami történt és sikerélmény, hogy ezt a brit színészek is megértették – ők is beletették a maguk részét. Láttam már pál dolgot, összeraktam néhány projektet, de ilyennel még nem találkoztam, hiszen az óriási lelkesedés mellett abszolút együttműködően viselkedtek a rajongók. Vártak türelemmel, és rácáfoltak arra, hogy mi magyarok nem tudunk viselkedni – kezdte élménybeszámolóját Szijj András.

– Direkt vittük föl és le a hangulatot az esemény dramaturgiájában, gondolok itt a már elhunyt színészekre való megemlékezésekre amiket a vicces, könnyedebb részekkel váltogattunk. Ez remekül működött, és azt hiszem magalapoztuk a hangulatot azzal, hogy Jeffrey Holland maga szolgálta föl a pezsgőt a szinkronszínészeknek, akikről az utolsó pillanatig nem tudtuk, hogy eljönnek -e. Ebből is, és az együtt töltött időből is kiderült számomra, hogy Mr. Holland teljesen más karakter az életben, mint Twelvetrees, ahogy, Susie Brann is nagyon különböző jellemű Miss Poppytól. A brit nagykövetet, Iain Lindsay-t sem volt egyszerű beszervezni, hiszen elfoglalt diplomatáról van szó, de végül minden olyan jól sikerült, hogy azóta is ég az internet – mondta András, aki nem tudott jelen lenni a brit sztárok megérkezésekor.

– A Hősök terén találkoztam először Jeffrey Hollanddal, egy televíziós interjú előtt szerettem volna bemutatkozni, hogy élőben is lássa, én vagy az az András, akivel a szervezés folyamán kapcsolatban állt. Kicsit remegett a kezem, és ott először megengedtem magamnak, hogy rajongó legyek: Köszönetet mondtam azért, mert a gyerekkoromban rengeteget kaptam tőle, és hogy megtisztelőnek éreztem, hogy találkozhatunk egymással. Ekkor odahúzott magához, megölelt, és akkor tudtam, hogy ez a buli rendben lesz! Meggyőződésem, hogy ezt a sorozatot érdemes kisgyerekekkel nézetni, mert intelligencia fejlesztő hatása van, érdemes ezt a fajta humort megtanulni kezelni, megérteni és elsajátítani – magyarázta a sorozat jelentőségét a főszervező, akitől megtudtuk, hogy a büdzsé tekintetében is áldás volt a projekten.

– Egy héttel a találkozó előtt még jogilag nem voltunk rendben, tehát a finis itt sem volt sétagalopp. Mondhatnám, de hazudnék, ugyanakkor producerként ehhez hozzá vagyok szokva, mert ez egyszerűen egy olyan műfaj, ahol nyomás alatt van az ember. Szerencsénkre kijöttünk az adományokból, és úgy néz ki, hogy az összegyűjtött összegből jut jótékonykodásra is. Megoldáscentrikusan kell gondolkozni, feledatokat látni és nem problémákat, valamint lehetőségeket. Én is megláttam, hogy mit lehet ebből még kihozni, a felvett anyagokon még folynak az utómunkálatok. Elárulom, ezzel még nem ért véget a sorozat hazai szereplése! – avatott be minket terveibe Szijj András producer.

Kapcsolódó Cikkek