EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Kecskemét

Csodás darabok érkeznek az Agórába

Két olyan darab is érkezik a Hírös Agóra színpadára októberben, amely alaposan felforgatja majd a lelkünket. A Boldogság Cserháti Zsuzsa életét mutatja be, amelyben Märcz Fruzsina játssza az énekesnőt, Horányi Juli pedig a dalokat adja át a közönségnek. A kis herceg pedig csodás köntösbe bújtatja az üzenetet: miért is vagyunk felelősek valamiért, amit egy életre megszelídítettünk?

Jól csak a szívével lát az ember. Szeretetexpedíció nem csak kalandoroknak! Nyolcvan millió kiadott példánnyal A kis herceg a világ egyik legolvasottabb könyve. Nem lehet elégszer feldolgozni, és akárhányszor olvassuk, más-más élethelyzetben, még nekünk, felnőtteknek is mindig újabb és újabb igazságot tár fel. Az előadás kicsit más nézőpontból, a gyerekek szemszögéből, egy hozzájuk közel álló módon kívánja megmutatni a fontos emberi értékeket, és egyben inspirálni őket a műben rejlő gondolatok megszívlelésére és gyakorlására. A darab főszereplője Újlaki Dénes, rendezője Dénes Viktor. Bemutató: október 7-én 14 órakor.


A Cserháti Zsuzsa életéről szóló darabban Horányi Juli tolmácsolásában hallhatjuk majd a legendás dalokat
MTI Fotó: Illyés Tibor

Nem sírok, ne félj, csak erős ez a fény. Cserháti Zsuzsa korunk egyik legnagyobb énekesnője volt, aki folyamatosan küzdött a démonaival, mélységekkel és magasságokkal. Ezt a frusztrációt, boldogságkeresést mutatja be a Boldogság című darab, amelyben a főszerepet a Kecskeméti Katona József Színház színésze, Märcz Fruzsina játssza, a dalokat pedig Horányi Juli tolmácsolja. Juli volt egyébként az ötlet megalkotója, úgy gondolta, ha világhírű művészekről játszanak nagy sikerrel darabokat itthon, miért épp a magyar könnyűzene egyik kultikus alakja ne érdemelné meg ugyanezt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.