2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Kecskemét

Csodás darabok érkeznek az Agórába

Két olyan darab is érkezik a Hírös Agóra színpadára októberben, amely alaposan felforgatja majd a lelkünket. A Boldogság Cserháti Zsuzsa életét mutatja be, amelyben Märcz Fruzsina játssza az énekesnőt, Horányi Juli pedig a dalokat adja át a közönségnek. A kis herceg pedig csodás köntösbe bújtatja az üzenetet: miért is vagyunk felelősek valamiért, amit egy életre megszelídítettünk?

Jól csak a szívével lát az ember. Szeretetexpedíció nem csak kalandoroknak! Nyolcvan millió kiadott példánnyal A kis herceg a világ egyik legolvasottabb könyve. Nem lehet elégszer feldolgozni, és akárhányszor olvassuk, más-más élethelyzetben, még nekünk, felnőtteknek is mindig újabb és újabb igazságot tár fel. Az előadás kicsit más nézőpontból, a gyerekek szemszögéből, egy hozzájuk közel álló módon kívánja megmutatni a fontos emberi értékeket, és egyben inspirálni őket a műben rejlő gondolatok megszívlelésére és gyakorlására. A darab főszereplője Újlaki Dénes, rendezője Dénes Viktor. Bemutató: október 7-én 14 órakor.


A Cserháti Zsuzsa életéről szóló darabban Horányi Juli tolmácsolásában hallhatjuk majd a legendás dalokat
MTI Fotó: Illyés Tibor

Nem sírok, ne félj, csak erős ez a fény. Cserháti Zsuzsa korunk egyik legnagyobb énekesnője volt, aki folyamatosan küzdött a démonaival, mélységekkel és magasságokkal. Ezt a frusztrációt, boldogságkeresést mutatja be a Boldogság című darab, amelyben a főszerepet a Kecskeméti Katona József Színház színésze, Märcz Fruzsina játssza, a dalokat pedig Horányi Juli tolmácsolja. Juli volt egyébként az ötlet megalkotója, úgy gondolta, ha világhírű művészekről játszanak nagy sikerrel darabokat itthon, miért épp a magyar könnyűzene egyik kultikus alakja ne érdemelné meg ugyanezt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.