2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb Tatabánya

Csodát tettek a Kék Tigrisek

Sporttörténelmi győzelem: 34 év után győzte le újra a Veszprémet a Tatabánya a férfi kézilabda-élvonalban.

A mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva különleges mezben lépett pályára a hazai együttes, a találkozó azonban nem emiatt lesz még sokáig emlékezetes. Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat, azonban a mieink számára nem indult jól a meccs, ezért Vladan Matics kétgólos hátrányban már a negyedik percben időt kért. Ennek meg is lett a hatása, mert utána felvette a ritmust a Tatabánya. Izgalmas gólváltások után 13-13-mal vonulhattak szünetre a felek.


Jogos az öröm: a szünetben még döntetlen volt az állás, innen sikerült két góllal győzni

A második játékrészben sokat hibáztak a vendégek, így az utolsó tíz perc előtt 22-20-ra már a kék-fehérek vezettek. Innen ugyan még egyenlítettek a bakonyiak, azonban az utolsó néhány percben már csak a különbség mértéke volt kérdéses: végül 26-24-re győztek a hazaiak, a bajnokság legnagyobb meglepetését okozva.

– Nem találom a szavakat, egyszerűen elmondhatatlan, hogy mit érzek most, de nagyon-nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a győzelem hatása alatt álló Székely Márton.


– Tizenöt éve kézilabdázom, azóta erről álmodom – tette hozzá csapattársa gondolataihoz Bartucz László, az együttes másik hálóőre. – Minden játékos a Veszprémet szeretné egyszer megverni idehaza, nekünk ez most sikerült egy bravúros csapatjátékkal. Köszönet jár a szurkolóknak is, mert egészen fantasztikus hangulatot teremtettek.

A Grundfos Tatabánya az elmúlt években a másik hazai sztárcsapat, a Szeged ellen már mutatott be bravúrokat, a Veszprémet azonban 1984 után sikerült újra legyőznie a kék-fehéreknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.