EUR: 319,31 Ft
CHF: 281,74 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Tatabánya

Csodát tettek a Kék Tigrisek

Sporttörténelmi győzelem: 34 év után győzte le újra a Veszprémet a Tatabánya a férfi kézilabda-élvonalban.

A mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva különleges mezben lépett pályára a hazai együttes, a találkozó azonban nem emiatt lesz még sokáig emlékezetes. Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat, azonban a mieink számára nem indult jól a meccs, ezért Vladan Matics kétgólos hátrányban már a negyedik percben időt kért. Ennek meg is lett a hatása, mert utána felvette a ritmust a Tatabánya. Izgalmas gólváltások után 13-13-mal vonulhattak szünetre a felek.


Jogos az öröm: a szünetben még döntetlen volt az állás, innen sikerült két góllal győzni

A második játékrészben sokat hibáztak a vendégek, így az utolsó tíz perc előtt 22-20-ra már a kék-fehérek vezettek. Innen ugyan még egyenlítettek a bakonyiak, azonban az utolsó néhány percben már csak a különbség mértéke volt kérdéses: végül 26-24-re győztek a hazaiak, a bajnokság legnagyobb meglepetését okozva.

– Nem találom a szavakat, egyszerűen elmondhatatlan, hogy mit érzek most, de nagyon-nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a győzelem hatása alatt álló Székely Márton.


– Tizenöt éve kézilabdázom, azóta erről álmodom – tette hozzá csapattársa gondolataihoz Bartucz László, az együttes másik hálóőre. – Minden játékos a Veszprémet szeretné egyszer megverni idehaza, nekünk ez most sikerült egy bravúros csapatjátékkal. Köszönet jár a szurkolóknak is, mert egészen fantasztikus hangulatot teremtettek.

A Grundfos Tatabánya az elmúlt években a másik hazai sztárcsapat, a Szeged ellen már mutatott be bravúrokat, a Veszprémet azonban 1984 után sikerült újra legyőznie a kék-fehéreknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.