EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Tatabánya

Csodát tettek a Kék Tigrisek

Sporttörténelmi győzelem: 34 év után győzte le újra a Veszprémet a Tatabánya a férfi kézilabda-élvonalban.

A mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva különleges mezben lépett pályára a hazai együttes, a találkozó azonban nem emiatt lesz még sokáig emlékezetes. Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat, azonban a mieink számára nem indult jól a meccs, ezért Vladan Matics kétgólos hátrányban már a negyedik percben időt kért. Ennek meg is lett a hatása, mert utána felvette a ritmust a Tatabánya. Izgalmas gólváltások után 13-13-mal vonulhattak szünetre a felek.


Jogos az öröm: a szünetben még döntetlen volt az állás, innen sikerült két góllal győzni

A második játékrészben sokat hibáztak a vendégek, így az utolsó tíz perc előtt 22-20-ra már a kék-fehérek vezettek. Innen ugyan még egyenlítettek a bakonyiak, azonban az utolsó néhány percben már csak a különbség mértéke volt kérdéses: végül 26-24-re győztek a hazaiak, a bajnokság legnagyobb meglepetését okozva.

– Nem találom a szavakat, egyszerűen elmondhatatlan, hogy mit érzek most, de nagyon-nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a győzelem hatása alatt álló Székely Márton.


– Tizenöt éve kézilabdázom, azóta erről álmodom – tette hozzá csapattársa gondolataihoz Bartucz László, az együttes másik hálóőre. – Minden játékos a Veszprémet szeretné egyszer megverni idehaza, nekünk ez most sikerült egy bravúros csapatjátékkal. Köszönet jár a szurkolóknak is, mert egészen fantasztikus hangulatot teremtettek.

A Grundfos Tatabánya az elmúlt években a másik hazai sztárcsapat, a Szeged ellen már mutatott be bravúrokat, a Veszprémet azonban 1984 után sikerült újra legyőznie a kék-fehéreknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.