EUR: 321,76 Ft
CHF: 282,22 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Tatabánya

Csodát tettek a Kék Tigrisek

Sporttörténelmi győzelem: 34 év után győzte le újra a Veszprémet a Tatabánya a férfi kézilabda-élvonalban.

A mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva különleges mezben lépett pályára a hazai együttes, a találkozó azonban nem emiatt lesz még sokáig emlékezetes. Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat, azonban a mieink számára nem indult jól a meccs, ezért Vladan Matics kétgólos hátrányban már a negyedik percben időt kért. Ennek meg is lett a hatása, mert utána felvette a ritmust a Tatabánya. Izgalmas gólváltások után 13-13-mal vonulhattak szünetre a felek.


Jogos az öröm: a szünetben még döntetlen volt az állás, innen sikerült két góllal győzni

A második játékrészben sokat hibáztak a vendégek, így az utolsó tíz perc előtt 22-20-ra már a kék-fehérek vezettek. Innen ugyan még egyenlítettek a bakonyiak, azonban az utolsó néhány percben már csak a különbség mértéke volt kérdéses: végül 26-24-re győztek a hazaiak, a bajnokság legnagyobb meglepetését okozva.

– Nem találom a szavakat, egyszerűen elmondhatatlan, hogy mit érzek most, de nagyon-nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a győzelem hatása alatt álló Székely Márton.


– Tizenöt éve kézilabdázom, azóta erről álmodom – tette hozzá csapattársa gondolataihoz Bartucz László, az együttes másik hálóőre. – Minden játékos a Veszprémet szeretné egyszer megverni idehaza, nekünk ez most sikerült egy bravúros csapatjátékkal. Köszönet jár a szurkolóknak is, mert egészen fantasztikus hangulatot teremtettek.

A Grundfos Tatabánya az elmúlt években a másik hazai sztárcsapat, a Szeged ellen már mutatott be bravúrokat, a Veszprémet azonban 1984 után sikerült újra legyőznie a kék-fehéreknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.