2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Miskolc

Czemende zenekar – új lemez, új műsor, új lendület!

Ebben az évben is új koncertműsorral, elsöprő lendülettel jelentkezik a megújult miskolci Czemende zenekar. A tíz éve működő formáció repertoárjában a most megjelent „Kellemes víziót” című lemez dalai is megszólalnak, amelyek igényes popularitásuk, újszerű hangzásuk révén széles rétegek tetszésére számíthatnak.

A digipack csomagolású, igényes kivitelű CD bemutatkozó dalai (Gyere babám!, Kívánunk neked!) a Petőfi rádióban debütáltak, s ennek a sikernek köszönhetően számos vidéki rádió is gyakran sugározza őket. Kriston Szabolcs jóvoltából a Gyere babám!-ra klip is készült. Az új dalokban a robbanékony, energikus hangminták, az érzékeny lírák, a harmonikus hangszeres játék fantáziadús egysége jelenik meg.


Új albummal jelentkezik a Czemende

A Czemende izgalmas színfolt a magyar zenei palettán. Zenéjükben különböző stílusokat ötvöznek, népi hangszerekkel is fűszerezik muzsikájukat, ezzel egyedi hangzásvilágot teremtve, amit méltóképpen egészít ki a csak rájuk jellemző „czemendés” szövegvilág.

Megjelenésük a magyar zenei piacon hiánypótló volt, olyannyira, hogy az első lemezüket azonnal megjelentette a Nail Records Kiadó, és 2012-ben Fonogram-díjra is jelölték az albumot. A szakmai sikereken túl már a közönség előtt is bizonyítottak a srácok, és komoly népszerűségre tettek szert. Dalaikat több tízezren nézték meg a Csillag születik tehetségkutató versenynek köszönhetően (2011). Azóta több televíziós fellépésen is túl vannak a tagok, és dalaikat számos rádió játszotta.


Új lendületet vett a miskolci formáció

A Czemende stílusa sokszínű: a szerelmes nóták, a lendületes, bulizós dalok éppúgy műsoron vannak, mint a mélyebb mondanivalójúak. Az elmúlt években jó néhány koncertet adtak, többek között klubokban, városi rendezvényeken, fesztiválokon, gasztronómiai és turisztikai találkozókon, valamint olyan nívós eseményeken, mint a MEN, mohácsi busójárás, Miskolci Bartók Operafesztivál, PAFE, Borsodi Fonó, Rocktóberfest, Mezőkövesdi Matyófesztivál, de felléptek már a Republic vendégeként is Szlovákiában. A Czemende dalainak sokszínűsége, népszerűsége miatt koncertjük bármely rendezvény színvonalát emeli. Miskolcon legközelebb december 22-én lépnek fel a Cornerben, a Lepillantóküllő társaságában.

CD-t nyerhet!

A 10 éves zenekar és kiadója 10 darab új CD-t ajándékoz a leggyorsabb 10 olvasónak, akik a következő kérdésre helyesen válaszolnak és a választ posztolják a zenekar Facebook-oldalán: Melyik televíziós tehetségkutatóban szerepelt a Czemende?

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.