EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Debreceni hokisokhoz látogatott a kanadai nagykövet

Kanada budapesti nagykövete szerdán Debrecenben felkereste a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapatának két kanadai játékosát.

Isabelle Poupart a debreceni jégcsarnokban maga is korcsolyát húzott, és a jégen beszélgetett két honfitársával, a magyar gyökerű, Kanadában született Kovács Bronson Zoltánnal és Hugo Turcotte-tal.


A két játékos néhány trükköt is bemutatott a montreali hokisok mezét viselő nagykövetnek, aki az első gólját is megszerezte – mint azt elmondta a jégcsarnok sajtószobájában tartott rögtönzött sajtótájékoztatón.

Isabelle Poupart kiemelte: nagy híve a jégkorongnak, állandó szurkolója a kanadai hokisoknak, és örül annak, hogy két honfitársa a debreceni egyetemi csapatot erősíti.

Az 1956-os forradalomra utalva azt mondta, hogy ’56 meghatározó esemény Kanadában is, országa 38 ezer magyar menekültet fogadott be akkor, ma pedig a Kanadában élő 340 ezres magyar népesség maghatározó közössége az országnak, s az összlakosság csaknem egy százalékát alkotja.

Isabelle Poupart a nap folyamán találkozik a város vezetőivel, az egyetemen a kanadai értékekről tart előadást, a kereskedelmi és iparkamarában pedig a gazdasági együttműködésről egyeztet a helyi vezetőkkel.

Utóbbi kapcsán az MTI-nek megjegyezte: a Kanada és az Európai unió között tavaly szeptemberben megkötött gazdasági-kereskedelmi megállapodás eredményeként az azóta eltelt időszakban 10 százalékkal nőtt a Kanada és Magyarország közötti kereskedelmi forgalom.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.