2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb X.kerület

Defibrillátort kaptak a tűzoltók

Kovács Róbert polgármester és Marksteinné Molnár Julianna, a Kőbánya Tűzvédelméért Közalapítvány kuratóriumának elnöke a helyi tűzoltóknak egy defibrillátort adományozott, amelyet Horváth Lajos tűzoltóparancsnok vett át. Egy véletlen baleset hívta fel a figyelmet arra, hogy a kőbányai tűzoltóság nem rendelkezik ilyen készülékkel, ugyanis augusztus közepén a kora reggeli órákban az épület előtt lett rosszul egy ötven év körüli férfi. A tűzoltók azonnal megkezdték az újraélesztést. A mentők kiérkeztéig − mivel nem állt rendelkezésre defibrillátor − a keringést és a légzést biztosították, a tanultak szerint. A múlt héten átadott csomag a készüléken kívül tartalmaz lélegeztető ballont, felnőttek és gyermekek számára alkalmas maszkot, valamint egy hordtáskát, amelyek összesen 430 ezer forintba kerültek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.