EUR: 320,91 Ft
CHF: 280,82 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb X.kerület

Defibrillátort kaptak a tűzoltók

Kovács Róbert polgármester és Marksteinné Molnár Julianna, a Kőbánya Tűzvédelméért Közalapítvány kuratóriumának elnöke a helyi tűzoltóknak egy defibrillátort adományozott, amelyet Horváth Lajos tűzoltóparancsnok vett át. Egy véletlen baleset hívta fel a figyelmet arra, hogy a kőbányai tűzoltóság nem rendelkezik ilyen készülékkel, ugyanis augusztus közepén a kora reggeli órákban az épület előtt lett rosszul egy ötven év körüli férfi. A tűzoltók azonnal megkezdték az újraélesztést. A mentők kiérkeztéig − mivel nem állt rendelkezésre defibrillátor − a keringést és a légzést biztosították, a tanultak szerint. A múlt héten átadott csomag a készüléken kívül tartalmaz lélegeztető ballont, felnőttek és gyermekek számára alkalmas maszkot, valamint egy hordtáskát, amelyek összesen 430 ezer forintba kerültek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.