2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb X.kerület

Defibrillátort kaptak a tűzoltók

Kovács Róbert polgármester és Marksteinné Molnár Julianna, a Kőbánya Tűzvédelméért Közalapítvány kuratóriumának elnöke a helyi tűzoltóknak egy defibrillátort adományozott, amelyet Horváth Lajos tűzoltóparancsnok vett át. Egy véletlen baleset hívta fel a figyelmet arra, hogy a kőbányai tűzoltóság nem rendelkezik ilyen készülékkel, ugyanis augusztus közepén a kora reggeli órákban az épület előtt lett rosszul egy ötven év körüli férfi. A tűzoltók azonnal megkezdték az újraélesztést. A mentők kiérkeztéig − mivel nem állt rendelkezésre defibrillátor − a keringést és a légzést biztosították, a tanultak szerint. A múlt héten átadott csomag a készüléken kívül tartalmaz lélegeztető ballont, felnőttek és gyermekek számára alkalmas maszkot, valamint egy hordtáskát, amelyek összesen 430 ezer forintba kerültek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.