EUR: 320,46 Ft
CHF: 280,13 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Demeter Márta hamis vádjai büntetést vonhatnak maguk után

Ifj. Lominci Zoltán az Origónak elmondta, hogy állami vagy közfeladat ellátása során külön engedély nélkül jogosult a minősített adat felhasználására az, akit erre törvény kifejezetten felhatalmaz. Mint például a köztársasági elnök, a miniszterelnök vagy az alapvető jogok biztosa. Engedély nélküli megismerésre csupán parlamenti képviselői tisztséget ellátó személy nem jogosult.

Mint arról korábban a Lokál is beszámolt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólította Demeter Mártát (LMP), hogy azonnal távozzon a magyar Országgyűlésből, miután nem nyilvános adatok közzétételével megszegte képviselői esküjét és alaptalanul megrágalmazott ártatlan embereket.


Ifj. Lominci Zoltán a lapnak azt is elmondta, hogy meggyőződése, hogy ez az alapvetően etikátlan, az emberekben visszatetszést keltő politikai attitűd kontraproduktív, a választók inkább büntetik, mintsem jutalmaznák az ilyen jellegű politikai támadásokat.

Demeter Márta esetében felmerül annak gyanúja, hogy olyan minősített információt hozott nyilvánosságra, amelyet közfeladatának ellátása közben szerzett meg – fogalmazott az alkotmányjogász, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy Demeter Márta ügyében fontos, hogy itt kiskorú személyekről van szó, vagyis esetükben az ügy lehetséges vetülete az ő személyiségi jogaik megsértése. Ebben az esetben az érintett/károsult indíthat peres eljárást, és akár sérelemdíj fizetésére is kötelezheti a bíróság az érintett politikust – írja az Origo.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bántalmazta feleségét és gyerekeiket

    Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bántalmazta feleségét és gyerekeiket

    Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy négygyermekes nagykanizsai férfi ellen, aki éveken át szóban és tettleg is bántalmazta feleségét és közös gyerekeiket, kiskorú fiait több esetben is elkergette otthonról – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

  • A vetőmagágazat évente 180-190 milliárd forint értéket állít elő

    A vetőmagágazat évente 180-190 milliárd forint értéket állít elő

    Magyarország vetőmagágazata évente 180-190 milliárd forint értékű árut állít elő, ennek fele közvetlen exportra kerül, emellett az elmúlt évek piaci bővülése azt mutatja, hogy a vetőmag feldolgozó- és tárolókapacitás bővítésének van jövője – mondta Nagy István agrárminiszter kedden a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács küldöttgyűlésén, Budaörsön.