EUR: 345,95 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb XVIII.kerület

Dévényi Robi kapta az első emlékdíjat

Fontos mérföldkőhöz érkezett a kerületi kézilabdázás, a posztumusz sportérdemrenddel kitüntetett Dobos Imre családja és a PLER-Budapest megalapította a kerület első kézilabdás kiválóságának nevével fémjelzett emlékdíjat, amellyel a klub fiatal tehetségeit támogatják. Az első ilyen díjat Dévényi Róbert érdemelte ki.

Dobos Imre lánya boldogan adta át a díjat az idén alapított díj első győztesének (fotó: Bayer Tamara)

A fiatal tehetségek elismerésére létrehozott díjat Kardos Gábor korábbi önkormányzati képviselő közbenjárása és a Dobos család felajánlása ihlette, akik az önkormányzat által márciusban átadott posztumusz Pestszentlőrinc-Pestszentimre Sportérdemrenddel járó pénzjutalmat a kerületi kézilabda szolgálatába állították. A kitüntetés minden évben az adott bajnoki szezonban legjobban teljesítő utánpótláskorú játékost illeti meg, akinek személyét a korosztályos edzők javaslata alapján jelölik ki.


Robi már az első médiaszereplésen is túl van (fotó: Bayer Tamara)

Az év utánpótlás-játékosa címmel járó oklevél és kupa mellett a díjazott ötvenezer forintos támogatásban is részesült, valamint megkapta Dobos Imre Életem sportja a kézilabda című önéletrajzi könyvét is.

A 2017/2018-as szezon utánpótlás-játékosának Dévényi Róbertet választották, aki a PLER-Budapest októberi hazai mérkőzésen − legnagyobb meglepetésére − Lévai István Zoltán alpolgármestertől, valamint Delyné Dobos Katalintól és Kardos Gábortól vehette át a díjat. Robi a 14 éven aluli országos bajnokcsapat vezéregyénisége volt, tavaly pedig már a kiemelt serdülő bajnokságban szereplő csapat házi gólkirálya lett, úgy, hogy a nála két évvel idősebbek között játszott. A kiemelkedő sportteljesítménye mellett kiváló tanuló is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.