2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XVIII.kerület

Dévényi Robi kapta az első emlékdíjat

Fontos mérföldkőhöz érkezett a kerületi kézilabdázás, a posztumusz sportérdemrenddel kitüntetett Dobos Imre családja és a PLER-Budapest megalapította a kerület első kézilabdás kiválóságának nevével fémjelzett emlékdíjat, amellyel a klub fiatal tehetségeit támogatják. Az első ilyen díjat Dévényi Róbert érdemelte ki.

Dobos Imre lánya boldogan adta át a díjat az idén alapított díj első győztesének (fotó: Bayer Tamara)

A fiatal tehetségek elismerésére létrehozott díjat Kardos Gábor korábbi önkormányzati képviselő közbenjárása és a Dobos család felajánlása ihlette, akik az önkormányzat által márciusban átadott posztumusz Pestszentlőrinc-Pestszentimre Sportérdemrenddel járó pénzjutalmat a kerületi kézilabda szolgálatába állították. A kitüntetés minden évben az adott bajnoki szezonban legjobban teljesítő utánpótláskorú játékost illeti meg, akinek személyét a korosztályos edzők javaslata alapján jelölik ki.


Robi már az első médiaszereplésen is túl van (fotó: Bayer Tamara)

Az év utánpótlás-játékosa címmel járó oklevél és kupa mellett a díjazott ötvenezer forintos támogatásban is részesült, valamint megkapta Dobos Imre Életem sportja a kézilabda című önéletrajzi könyvét is.

A 2017/2018-as szezon utánpótlás-játékosának Dévényi Róbertet választották, aki a PLER-Budapest októberi hazai mérkőzésen − legnagyobb meglepetésére − Lévai István Zoltán alpolgármestertől, valamint Delyné Dobos Katalintól és Kardos Gábortól vehette át a díjat. Robi a 14 éven aluli országos bajnokcsapat vezéregyénisége volt, tavaly pedig már a kiemelt serdülő bajnokságban szereplő csapat házi gólkirálya lett, úgy, hogy a nála két évvel idősebbek között játszott. A kiemelkedő sportteljesítménye mellett kiváló tanuló is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.