2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Szekszárd

Digitális oktatás időseknek

A Digitális Jólét Program (DJP) célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerülhessen. Hazánkban a digitalizáció folyamata az utóbbi időben láthatóan felgyorsult, amihez a Digitális Jólét Program keretében hozott intézkedések is hozzájárultak.

A Közösségi internet-hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése című pályázat eredményeként a DJP-hálózat már több mint egyharmadát szerelték fel a mai kor igényeinek megfelelő digitális eszközökkel és wifivel. A fejlesztésekre összesen ötmilliárd forintot fordít az állam, amelyből a DJP-hálózat valamennyi helyszínén több mint kétmillió forint értékű eszközfejlesztés és mentorképzés valósul meg. Az érdeklődők az év végétől országszerte 1500 DJP-ponton képzett DJP-mentorokkal és korszerű digitális eszközökkel találkozhatnak.


A megyeszékhelyen szeptember 26-án avattak fel a Digitális Jólét Program Pontot Fotó: Nagy Nándor

A megyeszékhelyen szeptember 26-án avattak fel a Digitális Jólét Program Pontot a Babits Mihály Kulturális Központban. Az elsősorban az idősebb korosztályt segítő projekt keretében az érdeklődők a számítógép, az okostelefon, az internet használatát sajátíthatják el a mentorok segítségével. Jelenleg három laptop, két okostelefon, két tablet és egy projektor, valamint egy multifunkciós készülék áll rendelkezésre az ismeretek megszerzéséhez és gyakorláshoz, mindemellett a jövőben igyekeznek bővíteni a meglévő eszközállományt – tájékoztatott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

Az idősebb korosztály részéről folyamatosan igényként fogalmazódott meg, hogy szeretnének egy olyan helyet a városban, ahol a számítógép használatot elsajátíthatják Fotó: Nagy Nándor

– Elsősorban az idősebb korosztály részéről fogalmazódott igényként, hogy szeretnének egy olyan helyet a városban, ahol elsajátíthatják a számítógép használatát. Ebben az irodában ezentúl lehetőség lesz ennek a  tudásnak az elmélyítésére, elsajátítására, hiszen a digitális eszközállomány mellett két szakképzett mentor áll az érdeklődők rendelkezésére – részletezte a városvezető.


A szekszárdi DJP-ponton segítenek a fénymásolásban, szkennelésben, nyomtatásban, gépelésben, a közügyek elektronikus intézésében és sok minden másban. A lakosság rendelkezésére állnak, ha egy közösség része kívánnak lenni, magabiztosan szeretnék használni a számítógépüket, okostelefonjukea, tabletjüket; többet akarnak megtudni a világhálóról és a közösségi szolgáltatásokról vagy szeretnék megismerni az elektronikus közigazgatási szolgáltatásokat és hatékonyan használni azokat. Mindemellett csoportos foglalkozások is indulnak a jövőben.

A jövőben két szakképzett mentor áll az érdeklődők rendelkezésére Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.