EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Diplomáciai háború Ukrajna és Magyarország között

Ahogy arra számítani lehetett, az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult, akinek hamarosan el kell hagynia az ország területét. Magyarország arányosan válaszol.– Ukrajna intézkedésére arányos válaszlépésként Magyarország kiutasít egy ukrán konzult – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján. Szijjártó közölte, hogy Magyarország a jó kapcsolatokban érdekelt minden szomszédos országgal, de az elmúlt hónapokban Ukrajna folyamatosan élezte a konfliktust hazánkkal.

Az ügy hátterében az áll, hogy néhány napja nyilvánosságra került egy videófelvétel, amely titkosszolgálati akció keretében készült Magyarország beregszászi külképviseletén. Szijjártó szerint ez a diplomácia minden írott és íratlan szabályával szembemegy. Ukrajna korábban a magyar kisebbséget sújtó nyelvtörvényt fogadott el.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Juncker kudarcot vallott

  Juncker kudarcot vallott

  Hétfőn indította el legújabb kampányát a kormány, amely keretében az Európai Parlement terveirre akarják felhívni a figyelmet.

 • Jobb a szálló, mint az utca

  Jobb a szálló, mint az utca

  Sok támadás érte a múlt ősszel hatályba lépett úgynevezett hajléktalantörvényt. A Lokál most annak próbált utánajárni, hogy az érintettek hogyan élik meg a problémát, és hogy szerintük jobb-e egy hajléktalanszállón élni, mint az utcán.

 • 14 éves csúcson a gazdaság

  14 éves csúcson a gazdaság

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint a hazai GDP 4,8 százalékot növekedett 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest.