EUR: 358,64 Ft
CHF: 338,96 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Belföld

Diplomáciai háború Ukrajna és Magyarország között

Ahogy arra számítani lehetett, az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult, akinek hamarosan el kell hagynia az ország területét. Magyarország arányosan válaszol.– Ukrajna intézkedésére arányos válaszlépésként Magyarország kiutasít egy ukrán konzult – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján. Szijjártó közölte, hogy Magyarország a jó kapcsolatokban érdekelt minden szomszédos országgal, de az elmúlt hónapokban Ukrajna folyamatosan élezte a konfliktust hazánkkal.

Az ügy hátterében az áll, hogy néhány napja nyilvánosságra került egy videófelvétel, amely titkosszolgálati akció keretében készült Magyarország beregszászi külképviseletén. Szijjártó szerint ez a diplomácia minden írott és íratlan szabályával szembemegy. Ukrajna korábban a magyar kisebbséget sújtó nyelvtörvényt fogadott el.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Öt fontos tény a kézmosásról

    Öt fontos tény a kézmosásról

    A kézmosás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni! A koronavírus-járvány megfékezésében és lassításában elengedhetetlen szerepe van.

  • Megszavazták a koronavírus-törvényt

    Megszavazták a koronavírus-törvényt

    Tegnap megszavazta az Országgyűlés azt különleges jogrendet biztosító törvényt, mely a koronavírus-járvány elleni óvintézkedések gyors meghozatalát és fenntartását garantálja. A múltheti szavazáson az ellenzéki pártok megakadályozták, hogy a veszélyhelyzetet soron kívül meghosszabbítsa a kormány.