EUR: 322,02 Ft
CHF: 283,45 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Hódmezővásárhely

Díszdiplomát kaptak pedagógiai munkájukért

Díszközgyűlés keretében arany- és gyémántokleveleket osztottak ki Hódmezővásárhelyen. Az elismeréseket azoknak a pedagógusoknak adták, akik munkájukkal nagyban hozzájárultak a város oktatásának fejlődéséhez.

Gál József gyémántoklevélben részesült. – Földművescsalád sarjaként Hódmezővásárhelyen született 1938-ban. 1958-ban tanítói oklevelet szerzett. Ezután a Szentkirályi Általános Iskolába került, ahol tanítóként tevékenykedett. Később a tanítás mellett alsó tagozatos szakfelügyelői feladatokat is kapott. 1968 és 1972 között a városi tanács tanulmányi felügyelője lett, majd 1972 és 1990 között ugyanitt művelődési osztályvezetői tisztséget töltött be. Saját kérésére az 1990/1991-es tanévtől kezdve a Hódtói Általános Iskolában tanított, majd 1998-as nyugdíjazásáig osztályfőnöki feladatokat is ellátott.


Hegedűs Pálné, Rácz József és Gál József pedagógusok kaptak díszdiplomát.

Rácz József gyémántoklevelet kapott. – 1938-ban Hódmezővásárhelyen egy parasztcsaládba született. Kitűnő eredménnyel végezte el Szegeden a tanítóképzőt 1958-ban. A tanítói oklevél megszerzése után a Batidai Általános Iskolába került. Később a Kiss Lajos Általános Iskola igazgatója lett. Tíz év után igazgatói munkáját feladva visszaköltözött Batidára, ahol kilenc évig tanított összevont 1–8. osztályt, hogy ne szűnjön meg az iskola a településen. 64 éves korában innen ment nyugdíjba.

Hegedűs Pálné, született Karesz Ilona Mária aranyoklevélben részesült. – Hódmezővásárhelyen látta meg a napvilágot 1945. április 14-én. 1968-ban szerzett tanári diplomát a József Attila Tudományegyetemen. 1968-ban a hódmezővásárhelyi Szántó Kovács János Általános Iskolába került, és itt dolgozott biológia–földrajz szakos tanárként, majd 1975-től igazgatóhelyettesi megbízást kapott. 1979 őszén áthelyezték a Kertvárosi Általános Iskolába, ahol a nyugdíjazás miatt megüresedő igazgatói állás betöltésével bízták meg. Ebben az iskolában dolgozott nyugdíjba vonulásáig, 25 évig volt iskolaigazgató.


Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.