EUR: 323,02 Ft
CHF: 286,73 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Hódmezővásárhely

Díszdiplomát kaptak pedagógiai munkájukért

Díszközgyűlés keretében arany- és gyémántokleveleket osztottak ki Hódmezővásárhelyen. Az elismeréseket azoknak a pedagógusoknak adták, akik munkájukkal nagyban hozzájárultak a város oktatásának fejlődéséhez.

Gál József gyémántoklevélben részesült. – Földművescsalád sarjaként Hódmezővásárhelyen született 1938-ban. 1958-ban tanítói oklevelet szerzett. Ezután a Szentkirályi Általános Iskolába került, ahol tanítóként tevékenykedett. Később a tanítás mellett alsó tagozatos szakfelügyelői feladatokat is kapott. 1968 és 1972 között a városi tanács tanulmányi felügyelője lett, majd 1972 és 1990 között ugyanitt művelődési osztályvezetői tisztséget töltött be. Saját kérésére az 1990/1991-es tanévtől kezdve a Hódtói Általános Iskolában tanított, majd 1998-as nyugdíjazásáig osztályfőnöki feladatokat is ellátott.


Hegedűs Pálné, Rácz József és Gál József pedagógusok kaptak díszdiplomát.

Rácz József gyémántoklevelet kapott. – 1938-ban Hódmezővásárhelyen egy parasztcsaládba született. Kitűnő eredménnyel végezte el Szegeden a tanítóképzőt 1958-ban. A tanítói oklevél megszerzése után a Batidai Általános Iskolába került. Később a Kiss Lajos Általános Iskola igazgatója lett. Tíz év után igazgatói munkáját feladva visszaköltözött Batidára, ahol kilenc évig tanított összevont 1–8. osztályt, hogy ne szűnjön meg az iskola a településen. 64 éves korában innen ment nyugdíjba.

Hegedűs Pálné, született Karesz Ilona Mária aranyoklevélben részesült. – Hódmezővásárhelyen látta meg a napvilágot 1945. április 14-én. 1968-ban szerzett tanári diplomát a József Attila Tudományegyetemen. 1968-ban a hódmezővásárhelyi Szántó Kovács János Általános Iskolába került, és itt dolgozott biológia–földrajz szakos tanárként, majd 1975-től igazgatóhelyettesi megbízást kapott. 1979 őszén áthelyezték a Kertvárosi Általános Iskolába, ahol a nyugdíjazás miatt megüresedő igazgatói állás betöltésével bízták meg. Ebben az iskolában dolgozott nyugdíjba vonulásáig, 25 évig volt iskolaigazgató.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.