2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld

Díszmadár fesztivál és madárszépségverseny

Az idei évben Velencén jönnek össze a magyar és környező országok madarászai, hogy nemzetközi hírű zsűri előtt megmérettessék kedvenceik szépségét. Igen ez egy madárszépségverseny! Ezen a különleges, madár füttytől hangos hétvégén a Velence Korzó épületében október 20-21-én több száz kanári, papagáj, kakadu, és egzotikus madár verseng a Pannónia Díszmadár szövetség által kiírt díjakért.

Az igazi családi programot nyújtó 2 napos eseményre a madárbarátok mellett, mind azokat a családokat is várják a szervezők, akik szeretnének rácsodálkozni a természet varázslatos sokszínűségére, különleges világára. És ha valakinek ezek után kedve támad minden reggel madárfüttyre ébredni otthon is, semmiképpen ne riadjon vissza a gondolattól, mert e felgyorsult, túlautomatizált világunkban igen is helyet kell szorítanunk a természetnek!


A velencei tó partján található Velence Korzón október 20-21-én azzal a nem titkolt szándékkal várnak mindenkit, hogy fedezzék fel ezt az új világot. A természet szeretete és védelme a földi élet első számú feltétele, mely nem csak napjaink, de a jövő nemzedékének életét, életminőségét is alapvetően meghatározza.

A Magyarországi Díszmadárbarátok Pannónia Országos Szövetsége egyik legfontosabb küldetése a természettudatos gondolkodásra nevelés, melyhez tapasztalataink szerint a madarak megszerettetésén keresztül egyenes út vezet.

Kapcsolódó Cikkek