2020. április 07., kedd
Herman

PR

Dombi Rudolf: A lottószelvényt meg kell venni…

Minden óceán partján venne egy villát, de csak miután rászoruló gyerekek sportolására gigaösszeget adományozna Dombi Rudolf. London olimpiai bajnoka fejben már ezerszer elköltötte a lottóötöst.

Fejben sokszor elköltötte már a jackpotot (Fotó: Keresztesi Balázs)

 

– Annak ellenére, hogy a kitartó munkában hiszek, a szerencsét is fontos tényezőnek tartom, ami a sportkarrieremet is segítette – árulta el Dombi Rudolf a Lokál Extrának. – A 2012-es londoni olimpia előtt például olyan szerencsés események sorozata zajlott körülöttem, amelyek hozzásegítettek ahhoz, hogy megnyerjük az aranyérmet.
Egy aktuális felmérés szerint a nemzeti lottótársaság játékain 6 millióan próbálnak szerencsét rendszeresen Magyarországon. Köztük van kajakosunk is, aki bevallotta, hogy amikor postán jár a csekkjeit befizetni, minden alkalommal vesz egy kaparós sorsjegyet.
– A Fáraók Kincse sorsjegyet szoktam megvenni a visszajáróból, és mindig az a terv, hogy visszanyerjem a befizetett számláim összegét. Ez egyszer részben sikerült is, nyertem 10 ezer forintot.
A kutatás szerint a rendszeresen játszó magyarok többsége heti programjába iktatja a közeli lottózót, Rudi azonban csak alkalmilag ikszeli be az 5 számot az Ötöslottón. Ilyenkor természetesen azt is elképzeli, mihez kezdene a milliárdos főnyereménnyel.


– Minden óceán partján vennék egy villát, de kedvenc városomban, Velencében is beszereznék egy lakást, na, meg néhány luxusjárgányt is. Ám mindenekelőtt egy minden igényt kielégítő hajléktalanszállót építenék, és a
gyerekek sportolására adományoznék jelentős összegeket.
London olimpiai bajnoka 2017 végén fejezte be aktív sportolói pályafutását. Jelenleg a Budapesti Kajak-kenu Szövetség főtitkára, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség budapesti régiójának koordinátora, továbbá a Magyar Diáksport Szövetség területi képviselőjeként dolgozik. Így nem meglepő, hogy egy esetleges nyeremény elköltésének fontos eleme lenne a gyereksport támogatása.
A lottófőnyereménnyel kapcsolatban még annyit elárult:
– Ha valaha egyszer enyém lenne a telitalálatos szelvény, annyiban biztosan nem változna meg az életem, hogy továbbra is dolgoznék. Szerencsésnek tartom magam, mert a jelenlegi munkámat nagyon szeretem, hiszen a jövő
sportolóinak diáksportfesztiváljait és a diákolimpia megvalósítását is menedzselhetem.
Annyit még hozzátett: „Hiszek a szerencsében, de a lottószelvényt ettől még meg kell venni!”

 

Így játszunk mi

Jelenleg is az Ötöslottó a legismertebb szerencsejáték itthon: a felnőtt magyar lakosság 99 százaléka ismeri. Szorosan követi a Hatoslottó (90 százalék felett), kicsit lemaradva a Skandináv lottó és a különféle sorsjegyek (80 százalék felett). A sorsjegyek a játékosok több mint harmadának, főleg a huszonévesek a legkedveltebb játéka.

Miért játszanak az emberek?
Elsősorban a főnyeremény miatt! Sokat szeretnének nyerni, de az tartja őket a játékban,
ha néha nyernek valamennyit. Fontos tényező azonban a megszokás is, hogy a heti rutin részévé válik feladni a szelvényeket – általában a hétvégi nagy bevásárlás alkalmával, szombaton.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ajándékozás extra figyelemmel 

    Ajándékozás extra figyelemmel 

    Közösen indított jótékonysági akciót Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Máltai Szeretetszolgálattal. December 22-ig gyűjtik a nehezebb anyagi körülmények között élő gyerekek számára összeállított cipősdobozokat.

  • Egész évben tarolt a TV2 Csoport

    Egész évben tarolt a TV2 Csoport

    2019-ben a TV2 Csoport mindhárom célcsoporton vezet az RTL Magyarországgal szemben, így a legnézettebb csatornaportfólió a január 1-től december 11-ig tartó időszakban. Ha a megnyert napok számát vizsgáljuk a TV2 Csoport idén 346 napból 222-t nyert meg az RTL Magyarország 124 napjával szemben.