EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Szombathely

Dr. Melega Miklós indul az időközi önkormányzati választáson

Dr. Melega Miklóst indítja az október 14-i időközi önkormányzati választáson a Szombathelyt vezető Fidesz–KDNP pártszövetség. Az aktív közéleti tevékenységet folytató Melega a Vas Megyei Levéltár igazgatója, három gyermek édesapja, megrögzött kerékpáros és igazi lokálpatrióta.

Dr, Melega Miklós minden nap kerékpározik Fotó: CSG

A Derkovits-lakótelep 5-ös választókörében élőknek már hosszú ideje nincs valódi képviseletük a szombathelyi közgyűlésben, ez a helyzet változhat meg október 14-én, az időközi választást követően.


Az egyik legfontosabb megoldásra váró feladat a körzetben a folyamatos parkolóhiány, aminek orvoslására Melega mint a várost vezető pártszövetség képviselőjelöltje már több javaslattal is előállt. Nemrég a stadion parkolójának megnyitását kezdeményezte, valamint a Gazdaság és Városstratégiai Bizottság támogatta több ötletét is, köztük a Bem József utcai parkoló fejlesztési terveit.

Ahogy Melega fogalmaz, fontos, hogy minél gyorsabban új parkolóhelyek létesüljenek a Derkovitson, de legalább ennyire lényeges az is, hogy a lakótelep ne veszítse el ligetes jellegét. Ezért kezdeményezte, hogy minden új parkolóhely kialakításakor legalább ugyanannyi fát is ültessenek. A Perint-parton létrehozandó új parkoló esetében is sikeresen lobbizott Hende Csabával, a város országgyűlési képviselőjével együtt Szombathely vezetőinél, hogy tervezzék át a beruházást, hiszen az több mint 30 fa kivágásával járt volna. Melegát idézve: egy parkoló mit sem ér árnyék és friss levegő nélkül.


A Facebookon írták róla:

„Nagyon jó jelölt: kiválóan felkészült történész – vegye bárki a kezébe a modern Szombathelyről írt monográfiáját –, és remek közéleti vénája van. Mellesleg emberi tisztességéhez nem férhet kétség.”

Csorba Erik

Fotó: CSG

Kampányában már eddig is sok segítséget kapott családjától, barátaitól, szimpatizánsaitól, de dr. Puskás Tivadar és dr. Hende Csaba mellett Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc városi tanácsnok és a teljes Fidesz–KDNP-frakció is azért dolgozik és járja a lépcsőházakat, hogy október 14-én a legalkalmasabb embert válasszák meg a Derkovitson élők képviselőjüknek.

Melega Miklós azt is elmondta, hogy kész elképzelésekkel kezdett bele a kampányába, de a rengeteg személyes találkozás során a körzetben élők számtalan új témát, megoldandó feladatot vetettek fel neki, amelyek mind beépültek a programjába. Ahogy a Fidesz–KDNP jelöltje fogalmazott, a választóknak látniuk kell, ki az, aki valóban képes segíteni nekik.

Dr. Puskás Tivadar polgármester:

„Dr. Melega Miklós a legalkalmasabb jelölt a Derkovits-lakótelep képviseletére! Már a kampány során is számtalan olyan kérést, ötletet közvetített felénk, amit jónak és támogathatónak ítéltünk meg. Megválasztása esetén a városvezetés mindenben segíteni és támogatni fogja őt a lakótelepet érintő tervei megvalósításában!”

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.