EUR: 322,35 Ft
CHF: 283,24 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Szombathely

Dr. Melega Miklós indul az időközi önkormányzati választáson

Dr. Melega Miklóst indítja az október 14-i időközi önkormányzati választáson a Szombathelyt vezető Fidesz–KDNP pártszövetség. Az aktív közéleti tevékenységet folytató Melega a Vas Megyei Levéltár igazgatója, három gyermek édesapja, megrögzött kerékpáros és igazi lokálpatrióta.

Dr, Melega Miklós minden nap kerékpározik Fotó: CSG

A Derkovits-lakótelep 5-ös választókörében élőknek már hosszú ideje nincs valódi képviseletük a szombathelyi közgyűlésben, ez a helyzet változhat meg október 14-én, az időközi választást követően.


Az egyik legfontosabb megoldásra váró feladat a körzetben a folyamatos parkolóhiány, aminek orvoslására Melega mint a várost vezető pártszövetség képviselőjelöltje már több javaslattal is előállt. Nemrég a stadion parkolójának megnyitását kezdeményezte, valamint a Gazdaság és Városstratégiai Bizottság támogatta több ötletét is, köztük a Bem József utcai parkoló fejlesztési terveit.

Ahogy Melega fogalmaz, fontos, hogy minél gyorsabban új parkolóhelyek létesüljenek a Derkovitson, de legalább ennyire lényeges az is, hogy a lakótelep ne veszítse el ligetes jellegét. Ezért kezdeményezte, hogy minden új parkolóhely kialakításakor legalább ugyanannyi fát is ültessenek. A Perint-parton létrehozandó új parkoló esetében is sikeresen lobbizott Hende Csabával, a város országgyűlési képviselőjével együtt Szombathely vezetőinél, hogy tervezzék át a beruházást, hiszen az több mint 30 fa kivágásával járt volna. Melegát idézve: egy parkoló mit sem ér árnyék és friss levegő nélkül.


A Facebookon írták róla:

„Nagyon jó jelölt: kiválóan felkészült történész – vegye bárki a kezébe a modern Szombathelyről írt monográfiáját –, és remek közéleti vénája van. Mellesleg emberi tisztességéhez nem férhet kétség.”

Csorba Erik

Fotó: CSG

Kampányában már eddig is sok segítséget kapott családjától, barátaitól, szimpatizánsaitól, de dr. Puskás Tivadar és dr. Hende Csaba mellett Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc városi tanácsnok és a teljes Fidesz–KDNP-frakció is azért dolgozik és járja a lépcsőházakat, hogy október 14-én a legalkalmasabb embert válasszák meg a Derkovitson élők képviselőjüknek.

Melega Miklós azt is elmondta, hogy kész elképzelésekkel kezdett bele a kampányába, de a rengeteg személyes találkozás során a körzetben élők számtalan új témát, megoldandó feladatot vetettek fel neki, amelyek mind beépültek a programjába. Ahogy a Fidesz–KDNP jelöltje fogalmazott, a választóknak látniuk kell, ki az, aki valóban képes segíteni nekik.

Dr. Puskás Tivadar polgármester:

„Dr. Melega Miklós a legalkalmasabb jelölt a Derkovits-lakótelep képviseletére! Már a kampány során is számtalan olyan kérést, ötletet közvetített felénk, amit jónak és támogathatónak ítéltünk meg. Megválasztása esetén a városvezetés mindenben segíteni és támogatni fogja őt a lakótelepet érintő tervei megvalósításában!”

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.