EUR: 344,55 Ft
CHF: 319,87 Ft
2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Külföld

Túszejtés miatt zárták le a kölni főpályaudvart

Az Express című lap információja szerint egy túszejtő körülbelül 13 órakor befoglalta a kölni Breslaur téri gyógyszertárat. A rendőrség arra kérte a közeli pályaudvaron lévő utasokat, hogy hagyják el a helyszínt. Egyes járatokat töröltek,  mások pedig késve indulnak útnak, hiszen a környék jelenleg is lezárás alatt van.

Tanúk elmondása szerint lövéseket is lehetett hallottak, ám ezt a rendőrség nem erősítette meg. Az már biztos, hogy amikor a hatóságok a helyszínre érkeztek, nagy füstöt láttak a túszejtés helyszínénél, ezért értesítették a tűzoltóságot is.


A gyanúsított jelenleg is a gyógyszertárban tartózkodik és valószínűleg túszokat is ejtett – írja az Express.

A DW riportere szerint megerősítették, hogy egy nőt tartanak fogva, a túszejtő pedig egy férfi.

A rendőrség már tárgyal vele.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ukrajnában újabb rekordot döntött az új fertőzöttek száma

  Ukrajnában újabb rekordot döntött az új fertőzöttek száma

  Továbbra is gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, szerdára csaknem 1300 esettel újabb rekordot döntött az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma, ezen felül a kórházi ápolásra szorulóké is kiugróan megemelkedett – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által szerdán közzétett adatokból és az egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatójából.

 • Bejrúti robbanás – Megsérült a magyar követség épülete is

  Bejrúti robbanás – Megsérült a magyar követség épülete is

  A bejrúti robbanásban megsérült a magyar követség épülete, magyar érintettről azonban nem tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium, segítséget eddig senki sem kért – írta közösségi oldalán a tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán.