EUR: 345,12 Ft
CHF: 320,98 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb Szeged

Drogosok és agresszív kéregetők zaklatják a szegedieket a belvárosban

Olvasóink panaszkodnak, hogy „szinte lépni sem lehet” a drogosoktól vagy az agresszív koldusoktól Szegeden, akikből „dől a piaszag”.

Lapunk többször is írt azokról a lakossági panaszokról, amelyek szerint egyre komolyabb gondot okoznak a városban a kéregetők, koldusok, hajléktalanok és drogosok. Időnként a Kárász utcát piszkítják össze, de már a közösségi oldalakon is panaszkodnak a szegediek, akik szerint „sz*ban úszik a város”, mindezt pedig tétlenül nézi a városvezetés.


Most olvasónktól kaptunk fotókat arról, ahogy egy 3-4 fős kéregető csapat zaklatja a békésen beszélgető szegedieket a város sétálóutcájában.

A szegediek már a közösségi oldalakon is panaszkodnak

– Kétpercenként jöttek oda az asztalunkhoz, hogy pénzt és cigit kérjenek. Amikor nem adtunk, az egyikük azt mondta, hogy ránk fog köpni és megfertőz bennünket. Szerencsére nem köpött – mesélte B. Csaba, akit nagyon  felzaklatott az eset.

– Alig tudtuk elküldeni azt a láthatóan drogos fiatalembert is, aki szintén nem hagyott bennünket nyugodtan beszélgetni, sőt egyszer csak fogta magát és leült mellénk a székre – panaszolta egy másik olvasónk, aki szerint miután lelejmolták a vendégeket, békésen szunyókáltak a szomszédos padon.

A város tétlenségét nézve, ha valahol, akkor Szegeden komoly szükség volt az október 15-én bevezetett, az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozásra, azaz a „hajléktalan törvényre.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.