EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szeged

Drogosok és agresszív kéregetők zaklatják a szegedieket a belvárosban

Olvasóink panaszkodnak, hogy „szinte lépni sem lehet” a drogosoktól vagy az agresszív koldusoktól Szegeden, akikből „dől a piaszag”.

Lapunk többször is írt azokról a lakossági panaszokról, amelyek szerint egyre komolyabb gondot okoznak a városban a kéregetők, koldusok, hajléktalanok és drogosok. Időnként a Kárász utcát piszkítják össze, de már a közösségi oldalakon is panaszkodnak a szegediek, akik szerint „sz*ban úszik a város”, mindezt pedig tétlenül nézi a városvezetés.


Most olvasónktól kaptunk fotókat arról, ahogy egy 3-4 fős kéregető csapat zaklatja a békésen beszélgető szegedieket a város sétálóutcájában.

A szegediek már a közösségi oldalakon is panaszkodnak

– Kétpercenként jöttek oda az asztalunkhoz, hogy pénzt és cigit kérjenek. Amikor nem adtunk, az egyikük azt mondta, hogy ránk fog köpni és megfertőz bennünket. Szerencsére nem köpött – mesélte B. Csaba, akit nagyon  felzaklatott az eset.

– Alig tudtuk elküldeni azt a láthatóan drogos fiatalembert is, aki szintén nem hagyott bennünket nyugodtan beszélgetni, sőt egyszer csak fogta magát és leült mellénk a székre – panaszolta egy másik olvasónk, aki szerint miután lelejmolták a vendégeket, békésen szunyókáltak a szomszédos padon.

A város tétlenségét nézve, ha valahol, akkor Szegeden komoly szükség volt az október 15-én bevezetett, az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozásra, azaz a „hajléktalan törvényre.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.