EUR: 333,46 Ft
CHF: 303,80 Ft
2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Szeged

Drogosok és agresszív kéregetők zaklatják a szegedieket a belvárosban

Olvasóink panaszkodnak, hogy „szinte lépni sem lehet” a drogosoktól vagy az agresszív koldusoktól Szegeden, akikből „dől a piaszag”.

Lapunk többször is írt azokról a lakossági panaszokról, amelyek szerint egyre komolyabb gondot okoznak a városban a kéregetők, koldusok, hajléktalanok és drogosok. Időnként a Kárász utcát piszkítják össze, de már a közösségi oldalakon is panaszkodnak a szegediek, akik szerint „sz*ban úszik a város”, mindezt pedig tétlenül nézi a városvezetés.


Most olvasónktól kaptunk fotókat arról, ahogy egy 3-4 fős kéregető csapat zaklatja a békésen beszélgető szegedieket a város sétálóutcájában.

A szegediek már a közösségi oldalakon is panaszkodnak

– Kétpercenként jöttek oda az asztalunkhoz, hogy pénzt és cigit kérjenek. Amikor nem adtunk, az egyikük azt mondta, hogy ránk fog köpni és megfertőz bennünket. Szerencsére nem köpött – mesélte B. Csaba, akit nagyon  felzaklatott az eset.

– Alig tudtuk elküldeni azt a láthatóan drogos fiatalembert is, aki szintén nem hagyott bennünket nyugodtan beszélgetni, sőt egyszer csak fogta magát és leült mellénk a székre – panaszolta egy másik olvasónk, aki szerint miután lelejmolták a vendégeket, békésen szunyókáltak a szomszédos padon.

A város tétlenségét nézve, ha valahol, akkor Szegeden komoly szükség volt az október 15-én bevezetett, az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozásra, azaz a „hajléktalan törvényre.”

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.