2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Szeged

Drogosok és agresszív kéregetők zaklatják a szegedieket a belvárosban

Olvasóink panaszkodnak, hogy „szinte lépni sem lehet” a drogosoktól vagy az agresszív koldusoktól Szegeden, akikből „dől a piaszag”.

Lapunk többször is írt azokról a lakossági panaszokról, amelyek szerint egyre komolyabb gondot okoznak a városban a kéregetők, koldusok, hajléktalanok és drogosok. Időnként a Kárász utcát piszkítják össze, de már a közösségi oldalakon is panaszkodnak a szegediek, akik szerint „sz*ban úszik a város”, mindezt pedig tétlenül nézi a városvezetés.


Most olvasónktól kaptunk fotókat arról, ahogy egy 3-4 fős kéregető csapat zaklatja a békésen beszélgető szegedieket a város sétálóutcájában.

A szegediek már a közösségi oldalakon is panaszkodnak

– Kétpercenként jöttek oda az asztalunkhoz, hogy pénzt és cigit kérjenek. Amikor nem adtunk, az egyikük azt mondta, hogy ránk fog köpni és megfertőz bennünket. Szerencsére nem köpött – mesélte B. Csaba, akit nagyon  felzaklatott az eset.

– Alig tudtuk elküldeni azt a láthatóan drogos fiatalembert is, aki szintén nem hagyott bennünket nyugodtan beszélgetni, sőt egyszer csak fogta magát és leült mellénk a székre – panaszolta egy másik olvasónk, aki szerint miután lelejmolták a vendégeket, békésen szunyókáltak a szomszédos padon.

A város tétlenségét nézve, ha valahol, akkor Szegeden komoly szükség volt az október 15-én bevezetett, az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozásra, azaz a „hajléktalan törvényre.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.