2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szeged

Drogosok és agresszív kéregetők zaklatják a szegedieket a belvárosban

Olvasóink panaszkodnak, hogy „szinte lépni sem lehet” a drogosoktól vagy az agresszív koldusoktól Szegeden, akikből „dől a piaszag”.

Lapunk többször is írt azokról a lakossági panaszokról, amelyek szerint egyre komolyabb gondot okoznak a városban a kéregetők, koldusok, hajléktalanok és drogosok. Időnként a Kárász utcát piszkítják össze, de már a közösségi oldalakon is panaszkodnak a szegediek, akik szerint „sz*ban úszik a város”, mindezt pedig tétlenül nézi a városvezetés.


Most olvasónktól kaptunk fotókat arról, ahogy egy 3-4 fős kéregető csapat zaklatja a békésen beszélgető szegedieket a város sétálóutcájában.

A szegediek már a közösségi oldalakon is panaszkodnak

– Kétpercenként jöttek oda az asztalunkhoz, hogy pénzt és cigit kérjenek. Amikor nem adtunk, az egyikük azt mondta, hogy ránk fog köpni és megfertőz bennünket. Szerencsére nem köpött – mesélte B. Csaba, akit nagyon  felzaklatott az eset.

– Alig tudtuk elküldeni azt a láthatóan drogos fiatalembert is, aki szintén nem hagyott bennünket nyugodtan beszélgetni, sőt egyszer csak fogta magát és leült mellénk a székre – panaszolta egy másik olvasónk, aki szerint miután lelejmolták a vendégeket, békésen szunyókáltak a szomszédos padon.

A város tétlenségét nézve, ha valahol, akkor Szegeden komoly szükség volt az október 15-én bevezetett, az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozásra, azaz a „hajléktalan törvényre.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.