EUR: 344,22 Ft
CHF: 319,34 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Győr

Ebben is elsők vagyunk!

Új digitális élményközpont nyitotta meg kapuit Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban, ahol a XXI. század technológiáival barátkozhatunk. Az országban egyedülálló kezdeményezés olyan élménytereket mutat be, amelyek hamarosan minden korosztály számára kiemelkedően fontosak lesznek.

A rendhagyó megnyitót robotok segítették
Fotó: MekliZ Fotóstúdió

– Győrben mindig az a célunk, hogy az elsők között legyünk, innovációban, tudásban és közösségépítésben – kezdte köszöntőjében Kara Ákos infokommunikációért felelős államtitkár, győri országgyűlési képviselő. – Az előttünk álló egyik legfontosabb feladat most az, hogy minél többen szerezzenek digitális ismereteket.


Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki családjával érkezett az eseményre.

Kara Ákos infokommunikációért felelős államtitkár, győri országgyűlési képviselő és dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is szívesen kipróbálta a digitális játszóteret
Fotó: MekliZ Fotóstúdió

– Három fontos stratégiának kell megfelelnünk: a digitális környezetnek, a termelékenységnek és az innovációnak. Itt ez a hármas maradéktalanul megvan. Azt kérem mindenkitől, ne féljen a digitális fejlődéstől. Kell a humán munkaerő, s a fejlődéssel egyre több energia marad az emberi gondolkozásra, kreativitásra – foglalta össze gondolatait a miniszter.


Különleges robotok is várják az érdeklődőket a MobilIty Győrben
Fotó: MekliZ Fotóstúdió

– Egy ennyire erős gazdasággal rendelkező városnak szüksége van a humán erőforrásra és a tudományos élményterekre is – kezdte Borkai Zsolt polgármester. – Az első pár év nehéz volt, de a Mobilis mostanra igencsak meghatározó lett Győrben. Nemrég megnyílt a Diáklabor, amely a munkaerő-utánpótlási piac egyik lépcsője is lehet. A Mobility megnyitásával pedig a XXI. század technológiáival barátkozhatunk. Hogy most itt lehetünk, ahhoz kellett a kormányzat is, amellyel a kezdetektől megtaláljuk a közös hangot!

Leginkább a gyermekeket varázsolták el a kisebb robotok
Fotó: MekliZ Fotóstúdió

A Mobility-Győr tehát ingyenes foglalkozásokat és tárlatvezetéseket tart oktatási intézmények számára, előzetes regisztráció alapján. Itt a látogatók játszhatnak a legújabb humanoid robotokkal, és az okos eszközök segítségével közelebb kerülhetnek a programozás világához is. Egyébként hasonló digitális élményközpontból három nyílik az országban, Győr mellett Budapesten és Debrecenben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.