EUR: 321,57 Ft
CHF: 281,71 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb III.kerület

Ébresztő-óra az Árpádban

Az UNICEF Magyarország Ébresztő-óráján Szinetár Dóra és gyerekjogi munkatársai beszéltek a diákoknak a jogaikról az Óbudai Árpád Gimnáziumban.

Egy pofon is erőszak? Nyomkodhatom a telefonomat órán? Mi a különbség az emberi jogok és a gyerekjogok között? Van jogom a játékhoz és a szabadidőhöz? Mit csináljak, ha online zaklatnak az osztálytársaim? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresik a válaszokat a fiatalokkal együtt az Ébresztő-órákon.


A 2014 óta működő ingyenes program keretében az UNICEF Magyarország önkéntes, kiképzett oktatói interaktív foglalkozásokat tartanak 4–12. osztályos tanulóknak. Már közel 16 ezer iskolás vett részt a foglalkozásokon, akik többek között megtudhatták, hogy kihez fordulhatnak segítségért, ha bajba kerülnek, bántalmazás éri őket vagy reménytelennek tűnik az életük. A programról a  https://unicef.hu/ezt-tesszuk-itthon/aktualis-programjaink/ebreszto-ora/ oldalon olvashatunk.

, Szinetár Dóra beszélt a diákoknak a jogaikról
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.