EUR: 366,08 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb III.kerület

Ébresztő-óra az Árpádban

Az UNICEF Magyarország Ébresztő-óráján Szinetár Dóra és gyerekjogi munkatársai beszéltek a diákoknak a jogaikról az Óbudai Árpád Gimnáziumban.

Egy pofon is erőszak? Nyomkodhatom a telefonomat órán? Mi a különbség az emberi jogok és a gyerekjogok között? Van jogom a játékhoz és a szabadidőhöz? Mit csináljak, ha online zaklatnak az osztálytársaim? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresik a válaszokat a fiatalokkal együtt az Ébresztő-órákon.


A 2014 óta működő ingyenes program keretében az UNICEF Magyarország önkéntes, kiképzett oktatói interaktív foglalkozásokat tartanak 4–12. osztályos tanulóknak. Már közel 16 ezer iskolás vett részt a foglalkozásokon, akik többek között megtudhatták, hogy kihez fordulhatnak segítségért, ha bajba kerülnek, bántalmazás éri őket vagy reménytelennek tűnik az életük. A programról a  https://unicef.hu/ezt-tesszuk-itthon/aktualis-programjaink/ebreszto-ora/ oldalon olvashatunk.

, Szinetár Dóra beszélt a diákoknak a jogaikról
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.