EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb III.kerület

Ébresztő-óra az Árpádban

Az UNICEF Magyarország Ébresztő-óráján Szinetár Dóra és gyerekjogi munkatársai beszéltek a diákoknak a jogaikról az Óbudai Árpád Gimnáziumban.

Egy pofon is erőszak? Nyomkodhatom a telefonomat órán? Mi a különbség az emberi jogok és a gyerekjogok között? Van jogom a játékhoz és a szabadidőhöz? Mit csináljak, ha online zaklatnak az osztálytársaim? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresik a válaszokat a fiatalokkal együtt az Ébresztő-órákon.


A 2014 óta működő ingyenes program keretében az UNICEF Magyarország önkéntes, kiképzett oktatói interaktív foglalkozásokat tartanak 4–12. osztályos tanulóknak. Már közel 16 ezer iskolás vett részt a foglalkozásokon, akik többek között megtudhatták, hogy kihez fordulhatnak segítségért, ha bajba kerülnek, bántalmazás éri őket vagy reménytelennek tűnik az életük. A programról a  https://unicef.hu/ezt-tesszuk-itthon/aktualis-programjaink/ebreszto-ora/ oldalon olvashatunk.

, Szinetár Dóra beszélt a diákoknak a jogaikról
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.