2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Szekszárd

Egészségfejlesztő irodával gazdagodott a város

Szeptember 25-én ünnepélyes keretek között nyitották meg Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház egészségfejlesztési irodáját. A megnyitón ünnepélyes szalagátvágással indították útjára az újabb projektet.

A megyei kórház új szervezeti egységeként, az „EFOP-1.8.19 – Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése-népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése” konstrukció keretében megnyíló iroda célja, hogy a szekszárdi járás területén magas szintű szakmai hátteret biztosítva vegyen részt az egészségmegőrzéssel kapcsolatos prevenciós és egyéb programok szervezésében, koordinálásában.


Az iroda többek között az általános, illetve a mentális betegségekkel kapcsolatos információkat fogja szolgáltatni Fotó: Nagy Nándor

Az egészségfejlesztési iroda segítséget fog nyújtani a lakosság egészségének a javításában, egészségének a megőrzésében. Az iroda többek között az általános, illetve a mentális betegségekkel kapcsolatos információkat fogja szolgáltatni – tájékoztatott Gliedné Tillmann Erzsébet, a projekt szakmai vezetője.

Szeptember 25-én ünnepélyes keretek között nyitották meg Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház egészségfejlesztési irodáját Fotó: Nagy Nándor

– Ez az egészségfejlesztési iroda nagyon régi vágya volt intézményünknek, a Tolna Megyei Balassa János Kórháznak. Pályázati forrásból sikerült most megvalósítani. Az nyilvánvaló lehet a lakosság és az egészségügyben dolgozók számára is, hogy kormányzati cél a lakosság egészségének a javítása, az egészség megőrzése, karbantartása és minél további fejlesztése. Ehhez fog segítséget nyújtani nekünk ez az iroda, ami részben általános, részben pedig a mentális betegségekkel, betegségek megelőzésével kapcsolatos információkat fogja szolgáltatni. Az általános egészségfejlesztéshez hozzátartozik a megfelelő mozgás, táplálkozás, pihenés, az emberi szociális kapcsolatok és még nagyon sok minden más is. A mentális egészségfejlesztéshez sorolhatnánk a depresszió, az öngyilkosság megelőzésére vonatkozó feladatokat, továbbá számtalan, fiatalokat, időseket érintő problémát, hiszen ebben a feladatsorban és a programok között tulajdonképpen a várandósoktól elkezdve az idősebbekig minden korosztályt szeretnénk elérni – részletezte Gliedné Tillmann Erzsébet.


A megnyitón ünnepélyes szalagátvágással indították útjára az újabb projektet Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, 17 település tartozik a Szekszárdi járáshoz, és ezeken a településeken, illetve ezen települések bevonásával, megszólításával szeretnék ezeket a programokat végrehajtani.

Az iroda részben általános, részben pedig a mentális betegségekkel, betegségek megelőzésével kapcsolatos információkat fog szolgáltatni Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.