EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Szekszárd

Egészségfejlesztő irodával gazdagodott a város

Szeptember 25-én ünnepélyes keretek között nyitották meg Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház egészségfejlesztési irodáját. A megnyitón ünnepélyes szalagátvágással indították útjára az újabb projektet.

A megyei kórház új szervezeti egységeként, az „EFOP-1.8.19 – Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése-népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése” konstrukció keretében megnyíló iroda célja, hogy a szekszárdi járás területén magas szintű szakmai hátteret biztosítva vegyen részt az egészségmegőrzéssel kapcsolatos prevenciós és egyéb programok szervezésében, koordinálásában.


Az iroda többek között az általános, illetve a mentális betegségekkel kapcsolatos információkat fogja szolgáltatni Fotó: Nagy Nándor

Az egészségfejlesztési iroda segítséget fog nyújtani a lakosság egészségének a javításában, egészségének a megőrzésében. Az iroda többek között az általános, illetve a mentális betegségekkel kapcsolatos információkat fogja szolgáltatni – tájékoztatott Gliedné Tillmann Erzsébet, a projekt szakmai vezetője.

Szeptember 25-én ünnepélyes keretek között nyitották meg Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház egészségfejlesztési irodáját Fotó: Nagy Nándor

– Ez az egészségfejlesztési iroda nagyon régi vágya volt intézményünknek, a Tolna Megyei Balassa János Kórháznak. Pályázati forrásból sikerült most megvalósítani. Az nyilvánvaló lehet a lakosság és az egészségügyben dolgozók számára is, hogy kormányzati cél a lakosság egészségének a javítása, az egészség megőrzése, karbantartása és minél további fejlesztése. Ehhez fog segítséget nyújtani nekünk ez az iroda, ami részben általános, részben pedig a mentális betegségekkel, betegségek megelőzésével kapcsolatos információkat fogja szolgáltatni. Az általános egészségfejlesztéshez hozzátartozik a megfelelő mozgás, táplálkozás, pihenés, az emberi szociális kapcsolatok és még nagyon sok minden más is. A mentális egészségfejlesztéshez sorolhatnánk a depresszió, az öngyilkosság megelőzésére vonatkozó feladatokat, továbbá számtalan, fiatalokat, időseket érintő problémát, hiszen ebben a feladatsorban és a programok között tulajdonképpen a várandósoktól elkezdve az idősebbekig minden korosztályt szeretnénk elérni – részletezte Gliedné Tillmann Erzsébet.


A megnyitón ünnepélyes szalagátvágással indították útjára az újabb projektet Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, 17 település tartozik a Szekszárdi járáshoz, és ezeken a településeken, illetve ezen települések bevonásával, megszólításával szeretnék ezeket a programokat végrehajtani.

Az iroda részben általános, részben pedig a mentális betegségekkel, betegségek megelőzésével kapcsolatos információkat fog szolgáltatni Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.