2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Szekszárd

Egészségfejlesztő irodával gazdagodott a város

Szeptember 25-én ünnepélyes keretek között nyitották meg Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház egészségfejlesztési irodáját. A megnyitón ünnepélyes szalagátvágással indították útjára az újabb projektet.

A megyei kórház új szervezeti egységeként, az „EFOP-1.8.19 – Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése-népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése” konstrukció keretében megnyíló iroda célja, hogy a szekszárdi járás területén magas szintű szakmai hátteret biztosítva vegyen részt az egészségmegőrzéssel kapcsolatos prevenciós és egyéb programok szervezésében, koordinálásában.


Az iroda többek között az általános, illetve a mentális betegségekkel kapcsolatos információkat fogja szolgáltatni Fotó: Nagy Nándor

Az egészségfejlesztési iroda segítséget fog nyújtani a lakosság egészségének a javításában, egészségének a megőrzésében. Az iroda többek között az általános, illetve a mentális betegségekkel kapcsolatos információkat fogja szolgáltatni – tájékoztatott Gliedné Tillmann Erzsébet, a projekt szakmai vezetője.

Szeptember 25-én ünnepélyes keretek között nyitották meg Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház egészségfejlesztési irodáját Fotó: Nagy Nándor

– Ez az egészségfejlesztési iroda nagyon régi vágya volt intézményünknek, a Tolna Megyei Balassa János Kórháznak. Pályázati forrásból sikerült most megvalósítani. Az nyilvánvaló lehet a lakosság és az egészségügyben dolgozók számára is, hogy kormányzati cél a lakosság egészségének a javítása, az egészség megőrzése, karbantartása és minél további fejlesztése. Ehhez fog segítséget nyújtani nekünk ez az iroda, ami részben általános, részben pedig a mentális betegségekkel, betegségek megelőzésével kapcsolatos információkat fogja szolgáltatni. Az általános egészségfejlesztéshez hozzátartozik a megfelelő mozgás, táplálkozás, pihenés, az emberi szociális kapcsolatok és még nagyon sok minden más is. A mentális egészségfejlesztéshez sorolhatnánk a depresszió, az öngyilkosság megelőzésére vonatkozó feladatokat, továbbá számtalan, fiatalokat, időseket érintő problémát, hiszen ebben a feladatsorban és a programok között tulajdonképpen a várandósoktól elkezdve az idősebbekig minden korosztályt szeretnénk elérni – részletezte Gliedné Tillmann Erzsébet.


A megnyitón ünnepélyes szalagátvágással indították útjára az újabb projektet Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, 17 település tartozik a Szekszárdi járáshoz, és ezeken a településeken, illetve ezen települések bevonásával, megszólításával szeretnék ezeket a programokat végrehajtani.

Az iroda részben általános, részben pedig a mentális betegségekkel, betegségek megelőzésével kapcsolatos információkat fog szolgáltatni Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.