EUR: 334,52 Ft
CHF: 304,60 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Békéscsaba

Egészségnapot szerveztek az időseknek

Egészségnapot tartottak Békéscsabán a Naplemente 2006 Alapítvány, Békéscsaba önkormányzata és a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szervezésében.

A rendezvény helyszínén 9 órától 17 óráig az egészségmegőrzéshez kapcsolódó program keretében csoportos tornát, balesetvédelmi előadást tartottak, de elsősegélynyújtási ismeretek is szerepeltek a repertoárban. Az eseményen 500 adag egytálételt is kiosztottak, valamint egy szűrőbusz is rendelkezésére állt az érdeklődők számára. Ennek azért volt jelentősége, mert miután az érdeklődők megkapták a szűrési eredményeiket, egy szakember kiértékelte azokat, így a résztvevők háziorvosi szolgáltatásban is részesültek.


A délutáni „palacsintaparti” elnevezésű programon 600 palacsintát sütöttek a szervezők. Az óriási mennyiség előállításában Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is segédkezett, ő is készített néhány darabot. A polgármester beszédében kiemelte, ahhoz, hogy észre tudjuk venni az élet örömeit, elengedhetetlen, hogy vigyázzunk az egészségünkre, ez pedig a szépkorúakra még inkább igaz. Ezért hasznosak az ehhez hasonló kezdeményezések. Mindenkinek vannak idősebb családtagjai, az ő figyelmüket is fel kell hívni arra, hogy sosem késő tanulni, informálódni, főleg az egészségmegőrzéssel kapcsolatban.

A rendezvény ugyan az idősek világnapja után, mégis ahhoz kapcsolódva valósult meg. A városban októberben több olyan rendezvényt is terveznek, amely az egészség megőrzésében, a szabadidő hasznos eltöltésében segíthet. Bár az elsődleges célközönség természetesen az idősebb generáció, a szervezők mindig elmondják, hogy ettől függetlenül minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.