EUR: 345,02 Ft
CHF: 320,69 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb Békéscsaba

Egészségnapot szerveztek az időseknek

Egészségnapot tartottak Békéscsabán a Naplemente 2006 Alapítvány, Békéscsaba önkormányzata és a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szervezésében.

A rendezvény helyszínén 9 órától 17 óráig az egészségmegőrzéshez kapcsolódó program keretében csoportos tornát, balesetvédelmi előadást tartottak, de elsősegélynyújtási ismeretek is szerepeltek a repertoárban. Az eseményen 500 adag egytálételt is kiosztottak, valamint egy szűrőbusz is rendelkezésére állt az érdeklődők számára. Ennek azért volt jelentősége, mert miután az érdeklődők megkapták a szűrési eredményeiket, egy szakember kiértékelte azokat, így a résztvevők háziorvosi szolgáltatásban is részesültek.


A délutáni „palacsintaparti” elnevezésű programon 600 palacsintát sütöttek a szervezők. Az óriási mennyiség előállításában Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is segédkezett, ő is készített néhány darabot. A polgármester beszédében kiemelte, ahhoz, hogy észre tudjuk venni az élet örömeit, elengedhetetlen, hogy vigyázzunk az egészségünkre, ez pedig a szépkorúakra még inkább igaz. Ezért hasznosak az ehhez hasonló kezdeményezések. Mindenkinek vannak idősebb családtagjai, az ő figyelmüket is fel kell hívni arra, hogy sosem késő tanulni, informálódni, főleg az egészségmegőrzéssel kapcsolatban.

A rendezvény ugyan az idősek világnapja után, mégis ahhoz kapcsolódva valósult meg. A városban októberben több olyan rendezvényt is terveznek, amely az egészség megőrzésében, a szabadidő hasznos eltöltésében segíthet. Bár az elsődleges célközönség természetesen az idősebb generáció, a szervezők mindig elmondják, hogy ettől függetlenül minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.