EUR: 354,57 Ft
CHF: 335,87 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Egyéb Eger

Egri fiú a Fradi U12-es csatára

Koczka Krisztofer – a város szülöttei közül egyedüliként – az idei évtől a Fradi U12-es csapatának csatára. Édesapja, Koczka Sándor üzletember naponta fut versenyt az idővel, hogy Krisztofer 14 órakor végződő iskolai elfoglaltsága után 16 órára már zöld-fehérben, a Ferencváros gyepén készen álljon az aznapi edzésre.

– Korábban én is fociztam az Andornaktálya csapatában, így Krisztofer lényegében a pálya szélén tanult meg járni – kezdte az édesapa, Sándor, aki jól láthatóan nagyon büszke fiára.


– Krisztofer 2012 óta igazolt focista, az Egri FC-ben kezdte, majd következett a Felsőtárkány, az Egri Sport Centrum SE, az Eger Plútó SE és a Mezőkövesd-Zsóri FC – sorolta fia karrierjének állomásait az apuka, aki szerint gyermekében szerencsésen ötvöződött a focihoz szükséges alkat, akarat, és ma már nagyon úgy tűnik, a tehetség is. Koczka Sándor nem titkolja, mindig is szerette a Fradit, ezért nemcsak fia jövője szempontjából, de számára is különleges pillanat volt, amikor idén áprilisban Krisztofer lehetőséget kapott egy próbaedzésre.

– Minden korábbi focicsapata edzőjét is köszönet illeti azért, hogy a kisfiamra felfigyelt a legendás budapesti csapat, és jelenleg a Fradi U12-es játékosa csatár pozícióban – mondta Koczka Sándor, aki azért is bizakodó, mert a fia első edzőmeccseiken és már egy nemzetközi tornán is góllal tudta segíteni a csapatot.


– Nagyon különleges érzés, hogy Krisztofer az első egri fiú a Fradi U12-ben, és akárhogy is alakul a jövő, annyi bizonyos: Korolovszky Gábor és Székely Tibor személyében igazi szuper edzők és nagyszerű sportpedagógusok kezei között fejlődik – tette hozzá az édesapa. A Koczka család számára nemcsak nagyon szép, hanem igazán kemény időszak is a mostani. Miközben Krisztofernek a pályán kemény edzéseken kell helytállnia, a család teljesen átszervezte az életét annak érdekében, hogy mindent alárendeljenek a tehetséges fiú fejlődésének és jövőbeli karrierjének.

A büszke apuka, aki az iskola kapujánál nap mint nap startra készen várja autójával a fiát, hogy mindig időben érjenek oda az edzésre, azt reméli: fia sikerei motiválóerőként hatnak majd akár más sportágban tehetséges egri fiatalokra is, és példájukból látják, hogy akkor sem szabad feladni, ha helyben már nincs megfelelő továbblépési lehetőség. Az apuka természetesen tudja, a fiatalkori eredmények még semmiféle garanciát nem jelentenek a kimagasló felnőttkori sikerekre. Abban azonban bizonyos, hogy a Fradi világszínvonalú utánpótlás-nevelő műhelyében nemcsak nagyszerű sportolókat, de fegyelmezett, egyenes és tisztességes embereket is nevelnek a gyerekekből, és ez utóbbi a sportkarrierhez hasonlóan fontos a Koczka család számára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.