EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Eger

Egri fiú a Fradi U12-es csatára

Koczka Krisztofer – a város szülöttei közül egyedüliként – az idei évtől a Fradi U12-es csapatának csatára. Édesapja, Koczka Sándor üzletember naponta fut versenyt az idővel, hogy Krisztofer 14 órakor végződő iskolai elfoglaltsága után 16 órára már zöld-fehérben, a Ferencváros gyepén készen álljon az aznapi edzésre.

– Korábban én is fociztam az Andornaktálya csapatában, így Krisztofer lényegében a pálya szélén tanult meg járni – kezdte az édesapa, Sándor, aki jól láthatóan nagyon büszke fiára.


– Krisztofer 2012 óta igazolt focista, az Egri FC-ben kezdte, majd következett a Felsőtárkány, az Egri Sport Centrum SE, az Eger Plútó SE és a Mezőkövesd-Zsóri FC – sorolta fia karrierjének állomásait az apuka, aki szerint gyermekében szerencsésen ötvöződött a focihoz szükséges alkat, akarat, és ma már nagyon úgy tűnik, a tehetség is. Koczka Sándor nem titkolja, mindig is szerette a Fradit, ezért nemcsak fia jövője szempontjából, de számára is különleges pillanat volt, amikor idén áprilisban Krisztofer lehetőséget kapott egy próbaedzésre.

– Minden korábbi focicsapata edzőjét is köszönet illeti azért, hogy a kisfiamra felfigyelt a legendás budapesti csapat, és jelenleg a Fradi U12-es játékosa csatár pozícióban – mondta Koczka Sándor, aki azért is bizakodó, mert a fia első edzőmeccseiken és már egy nemzetközi tornán is góllal tudta segíteni a csapatot.


– Nagyon különleges érzés, hogy Krisztofer az első egri fiú a Fradi U12-ben, és akárhogy is alakul a jövő, annyi bizonyos: Korolovszky Gábor és Székely Tibor személyében igazi szuper edzők és nagyszerű sportpedagógusok kezei között fejlődik – tette hozzá az édesapa. A Koczka család számára nemcsak nagyon szép, hanem igazán kemény időszak is a mostani. Miközben Krisztofernek a pályán kemény edzéseken kell helytállnia, a család teljesen átszervezte az életét annak érdekében, hogy mindent alárendeljenek a tehetséges fiú fejlődésének és jövőbeli karrierjének.

A büszke apuka, aki az iskola kapujánál nap mint nap startra készen várja autójával a fiát, hogy mindig időben érjenek oda az edzésre, azt reméli: fia sikerei motiválóerőként hatnak majd akár más sportágban tehetséges egri fiatalokra is, és példájukból látják, hogy akkor sem szabad feladni, ha helyben már nincs megfelelő továbblépési lehetőség. Az apuka természetesen tudja, a fiatalkori eredmények még semmiféle garanciát nem jelentenek a kimagasló felnőttkori sikerekre. Abban azonban bizonyos, hogy a Fradi világszínvonalú utánpótlás-nevelő műhelyében nemcsak nagyszerű sportolókat, de fegyelmezett, egyenes és tisztességes embereket is nevelnek a gyerekekből, és ez utóbbi a sportkarrierhez hasonlóan fontos a Koczka család számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.