2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Szekszárd

Egy hétig lapozhattunk

Október 1-je és 7-e között Országos Könyvtári Napokat szerveztek az ország számos pontján. Ehhez az akcióhoz csatlakozott az Illyés Gyula Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára is. Míg a felnőtteknek könyvbemutatókkal, előadásokkal készültek a szervezők, addig a gyermekkönyvtárban kézműves-foglalkozásokkal, zenés-táncos eseményekkel várták a kisebbeket egész héten.

A rendezvény nyitónapján előadóművészek mesékkel szórakoztatták a piciket Fotó: Nagy Nándor

– Számtalan rendezvénnyel készültünk a gyermekkönyvtárban is. A rendezvény nyitónapján előadóművészek mesékkel szórakoztatták a piciket, és a népmese napjáról is megemlékeztünk a Benedek Elek-emlékfánál. A következő napon kitelepültünk a Waldorf-iskolába, a későbbiekben pedig bábelőadáson és kézműves-foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. A héten továbbá a cowboyokról tartott előadást Hahner Péter történész, valamint Darvas László íróval is találkozhattak az érdeklődők. A hétvégén mozgalmasabb programok várták a gyerekeket, ugyanis a Tekergő Meseösvény Egyesület zenés népmesejátékát tekinthették meg a gyerekek, emellett pedig ügyességi játékokat is szerveztünk a kicsiknek – részletezte Liebhauser János, az Illyés Gyula Megyei Könyvtár igazgatója.


A felnőtteket is egész héten tartalmas programok várták, neves írók, előadók és történészek előadásait hallgathatták meg az érdeklődők, de még ügyességi-logikai megmérettetést is szerveztek „Szabadulóraktár” elnevezéssel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.