EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szekszárd

Egy hétig lapozhattunk

Október 1-je és 7-e között Országos Könyvtári Napokat szerveztek az ország számos pontján. Ehhez az akcióhoz csatlakozott az Illyés Gyula Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára is. Míg a felnőtteknek könyvbemutatókkal, előadásokkal készültek a szervezők, addig a gyermekkönyvtárban kézműves-foglalkozásokkal, zenés-táncos eseményekkel várták a kisebbeket egész héten.

A rendezvény nyitónapján előadóművészek mesékkel szórakoztatták a piciket Fotó: Nagy Nándor

– Számtalan rendezvénnyel készültünk a gyermekkönyvtárban is. A rendezvény nyitónapján előadóművészek mesékkel szórakoztatták a piciket, és a népmese napjáról is megemlékeztünk a Benedek Elek-emlékfánál. A következő napon kitelepültünk a Waldorf-iskolába, a későbbiekben pedig bábelőadáson és kézműves-foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. A héten továbbá a cowboyokról tartott előadást Hahner Péter történész, valamint Darvas László íróval is találkozhattak az érdeklődők. A hétvégén mozgalmasabb programok várták a gyerekeket, ugyanis a Tekergő Meseösvény Egyesület zenés népmesejátékát tekinthették meg a gyerekek, emellett pedig ügyességi játékokat is szerveztünk a kicsiknek – részletezte Liebhauser János, az Illyés Gyula Megyei Könyvtár igazgatója.


A felnőtteket is egész héten tartalmas programok várták, neves írók, előadók és történészek előadásait hallgathatták meg az érdeklődők, de még ügyességi-logikai megmérettetést is szerveztek „Szabadulóraktár” elnevezéssel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.