2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Belföld

Egy mém miatt tiltotta a Facebook a 888.hu újságíróját

A 888.hu újságírója posztolt egy mémet a Facebookon, amiért a közösségi oldal letiltotta őt. Szerintük a fotó gyűlöletkeltő és rasszista, pedig csak a bűnözőket ölelgető francia elnök, és az unokáját karjaiban fogó Orbán Viktor látható rajta.  A két elnöknek a jövő Európájáról alkotott víziója élesen szemben áll egymással, pont úgy mint a róluk készült képek üzenete. A kérdés csupán az, melyiket választaná?

Szerdán értesítést kaptam a Facebooktól, miszerint a következő 7 napban sem bejegyzést, sem hozzászólást nem tehetek közzé, valamint a Messengert sem használhatom. Történt ugyanis, hogy a 888.hu hivatalos Facebook-oldalán megosztottam egy Best of Viktor-képet, melyen az izzadt néger férfiakat ölelgető francia elnök fotója látható, szembeállítva Orbán Viktorral, aki épp az unokáját tartja a kezében – írja a 888.hu újságírója, Bertha Gábor.


A Facebook szerint választani, és dönteni a sorsunkról és a lehetőségeket szembe állítani egymással gyűlöletkeltő, sőt egyenesen rasszista. De valójában nem az a rasszista, aki egy bűnözőket ölelgető elnök képén a rossz fiúk bőrszínére koncentrál azok cselekedetei helyett?

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Összevissza ígérgetnek Budapesten az ellenzéki jelöltek, akik közül többen is részt vettek a 2010 előtti városirányításban – emlékeztetett Tarlós István főpolgármester a Kossuth rádióban, ahol elmondta, hogy azóta sikerült stabilizálni a város működését, többek közt az akkor romokban heverő BKV-t.

 • Egyre csökken az államadósság

  Egyre csökken az államadósság

  Tíz éve nem volt olyan alacsony az államadósság, mint az idei első félév végén. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése alapján 2021-re hatvan százalék alá süllyedhet a magyar államháztartás adóssága.

 • Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kifelé S. Levente példás családi életet élt, miközben a fiával a kismotorjára ültetve sétálni indult, egyik kezében az élettársa, Anita kezét fogta, a másikban a nő kutyáját vezette pórázon.