2020. április 05., vasárnap
Vince

Belföld

Egy mém miatt tiltotta a Facebook a 888.hu újságíróját

A 888.hu újságírója posztolt egy mémet a Facebookon, amiért a közösségi oldal letiltotta őt. Szerintük a fotó gyűlöletkeltő és rasszista, pedig csak a bűnözőket ölelgető francia elnök, és az unokáját karjaiban fogó Orbán Viktor látható rajta.  A két elnöknek a jövő Európájáról alkotott víziója élesen szemben áll egymással, pont úgy mint a róluk készült képek üzenete. A kérdés csupán az, melyiket választaná?

Szerdán értesítést kaptam a Facebooktól, miszerint a következő 7 napban sem bejegyzést, sem hozzászólást nem tehetek közzé, valamint a Messengert sem használhatom. Történt ugyanis, hogy a 888.hu hivatalos Facebook-oldalán megosztottam egy Best of Viktor-képet, melyen az izzadt néger férfiakat ölelgető francia elnök fotója látható, szembeállítva Orbán Viktorral, aki épp az unokáját tartja a kezében – írja a 888.hu újságírója, Bertha Gábor.


A Facebook szerint választani, és dönteni a sorsunkról és a lehetőségeket szembe állítani egymással gyűlöletkeltő, sőt egyenesen rasszista. De valójában nem az a rasszista, aki egy bűnözőket ölelgető elnök képén a rossz fiúk bőrszínére koncentrál azok cselekedetei helyett?

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek