2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Külföld

Százmilliókat fizettek egy üveg whiskyért

Elképesztő összeget fizettek a Bonhams aukciósház árverésén egy 60 éves Macallanért. A licitálónak egészen pontosan 1,1 millió dollárt (300 millió forint) ért meg a különleges nedű, míg egy másik ugyanilyen évjáratú whiskyért, szintén ezen az árverésen, 1,01 millió dollárt (274 millió forint) perkáltak le.

A két üveg Macallan 1926-ban készült, 1986-ig érlelték hordóban, mielőtt bepalackozták. Mindössze 12 üveggel készítettek belőle. Címkéit Valerio Adami olasz festő és Peter Blake brit pop-art művész tervezte, aki korábban a Beatlesnek is dolgozott.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: ÖsszeFogás

  A nap képe: ÖsszeFogás

  Saype francia-svájci tájművész új földfestményeinek egyikén dolgozik a genfi Grange parkban. A mintegy ötezer négyzetméter pázsitot beborító, 165 méter hosszú és 30 méter széles alkotás természetes, biológiailag lebomló, vízoldékony festőanyagokból készült.

 • Túszul ejtette a lopott BMW

  Túszul ejtette a lopott BMW

  Ügyetlenségének köszönhetően akár két évre és hűvösre kerülhet az a budapesti férfi, aki a szlovákiai Galántán akart elkötni egy BMW-t.

 • Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását

  Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását

  Elutasítjuk a közösségi források szubjektív, politikai büntetésként alkalmazható úgynevezett jogállamisági feltételekhez kötését, a gazdaságilag, munkahelyteremtés szempontjából jól teljesítő régiók politikai vádak alapján történő büntetését – jelentette ki Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselője Strasbourgban, az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában szerdán.