EUR: 328,96 Ft
CHF: 299,34 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Szekszárd

Egymillió forint a klímavédelemre

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata az elmúlt napokban közzétette az idén kiírt klímaalap-pályázatát. A megpályázható keretösszeg egymillió forint, és három kategóriában lehet igényeket benyújtani: esővízgyűjtő edények beszerzésére, zöldfelület-gazdálkodásra és környezeti nevelést elősegítő programokra. A pályázat célja a „Szekszárd klímabarát település klímastratégiájában” megfogalmazott feladatok megvalósításának támogatása, illetve a saját források kiegészítése. A felhívás szekszárdi lakhelyű magánszemélyek, illetve székhelyű szervezetek, intézmények Szekszárd közigazgatási területén megvalósuló programjára, beruházására vonatkozik – tájékoztatott Baka György, a Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány elnöke.

A Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány legutóbbi megbeszélésén ismertette az idei pályázat részleteit  Fotó: Nagy Nándor

A pályázatot írásban (papíron vagy e-mailben) a pályázati adatlapon, illetve a jelentkezési adatlapon kell beküldeni a Szekszárdi Klímakör tevékenységét koordináló Zöldtárs Alapítványhoz ([email protected]), legkésőbb 2018. november 15-ig. Az egyes pályázati célokra rendelkezésre álló keretösszegek a beérkezett pályázatok függvényében a Szekszárd MJV Gazdasági és Pénzügyi Bizottság döntése alapján átcsoportosíthatók.


Az előző évekhez hasonlóan az idén is három kategóriában lehet pályázni: esővízgyűjtő edények beszerzésére, zöldfelület-gazdálkodásra, illetve környezetvédelmi programok lebonyolítására. Részletes információ a www.zoldtars.hu oldalon található, illetve az űrlapok is innen tölthetők le.

Szekszárdi oktatási intézmények, de akár társasházi közösségek is pályázhatnak zöldítésre Illusztráció: Nagy Nándor

 

 

Klímaalap-pályázat


I.

 1. Társasházak, lakóházak, tanyák, hétvégi házak esővízgyűjtő rendszerének kialakítása.
 • Pályázók köre: Szekszárdon állandó lakhellyel rendelkező lakosok, társasházak, oktatási, nevelési intézmények.
 • Egy pályázó által elnyerhető támogatás: jelentkezni kell az 1000 literes IBC-tartályért. Körülbelül 80 jelentkezőnek 5000 forint önrész vállalása mellett biztosítanak tartályt. A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek az új pályázók.
 • A pályázat kerete: 700 ezer forint.

II.

 1. „Zöldítsük Szekszárdot” lakossági program keretében igényelhetők szaporítóanyagok, segédanyagok: facsemeték, cserjék, fűmag, komposzt, karó stb.
 • Pályázók köre: szekszárdi oktatási, nevelési intézmények, társasházak, közösségek (pl. utcák), civil szervezetek.
 • Egy pályázó által igényelhető maximális támogatási összeg: 50 ezer forint.
 • A pályázat kerete: 150 ezer forint.

 

III.

Pályázati cél: környezeti nevelés (környezetvédelem, klímavédelem, energiagazdálkodás)

Pályázók köre: civil szervezetek, oktatási, nevelési intézmények.

 • Egy pályázó által elnyerhető támogatás: 50 ezer forint.
 • A pályázat kerete: 150 ezer forint.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.