2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Szekszárd

Egymillió forint a klímavédelemre

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata az elmúlt napokban közzétette az idén kiírt klímaalap-pályázatát. A megpályázható keretösszeg egymillió forint, és három kategóriában lehet igényeket benyújtani: esővízgyűjtő edények beszerzésére, zöldfelület-gazdálkodásra és környezeti nevelést elősegítő programokra. A pályázat célja a „Szekszárd klímabarát település klímastratégiájában” megfogalmazott feladatok megvalósításának támogatása, illetve a saját források kiegészítése. A felhívás szekszárdi lakhelyű magánszemélyek, illetve székhelyű szervezetek, intézmények Szekszárd közigazgatási területén megvalósuló programjára, beruházására vonatkozik – tájékoztatott Baka György, a Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány elnöke.

A Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány legutóbbi megbeszélésén ismertette az idei pályázat részleteit  Fotó: Nagy Nándor

A pályázatot írásban (papíron vagy e-mailben) a pályázati adatlapon, illetve a jelentkezési adatlapon kell beküldeni a Szekszárdi Klímakör tevékenységét koordináló Zöldtárs Alapítványhoz ([email protected]), legkésőbb 2018. november 15-ig. Az egyes pályázati célokra rendelkezésre álló keretösszegek a beérkezett pályázatok függvényében a Szekszárd MJV Gazdasági és Pénzügyi Bizottság döntése alapján átcsoportosíthatók.


Az előző évekhez hasonlóan az idén is három kategóriában lehet pályázni: esővízgyűjtő edények beszerzésére, zöldfelület-gazdálkodásra, illetve környezetvédelmi programok lebonyolítására. Részletes információ a www.zoldtars.hu oldalon található, illetve az űrlapok is innen tölthetők le.

Szekszárdi oktatási intézmények, de akár társasházi közösségek is pályázhatnak zöldítésre Illusztráció: Nagy Nándor

 

 

Klímaalap-pályázat


I.

  1. Társasházak, lakóházak, tanyák, hétvégi házak esővízgyűjtő rendszerének kialakítása.
  • Pályázók köre: Szekszárdon állandó lakhellyel rendelkező lakosok, társasházak, oktatási, nevelési intézmények.
  • Egy pályázó által elnyerhető támogatás: jelentkezni kell az 1000 literes IBC-tartályért. Körülbelül 80 jelentkezőnek 5000 forint önrész vállalása mellett biztosítanak tartályt. A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek az új pályázók.
  • A pályázat kerete: 700 ezer forint.

II.

  1. „Zöldítsük Szekszárdot” lakossági program keretében igényelhetők szaporítóanyagok, segédanyagok: facsemeték, cserjék, fűmag, komposzt, karó stb.
  • Pályázók köre: szekszárdi oktatási, nevelési intézmények, társasházak, közösségek (pl. utcák), civil szervezetek.
  • Egy pályázó által igényelhető maximális támogatási összeg: 50 ezer forint.
  • A pályázat kerete: 150 ezer forint.

 

III.

Pályázati cél: környezeti nevelés (környezetvédelem, klímavédelem, energiagazdálkodás)

Pályázók köre: civil szervezetek, oktatási, nevelési intézmények.

  • Egy pályázó által elnyerhető támogatás: 50 ezer forint.
  • A pályázat kerete: 150 ezer forint.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek