EUR: 322,02 Ft
CHF: 283,45 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Szolnok

Elég a hanyag úthelyreállításokból!

Gyakran találkoztak már önök is azzal, hogy egy építési munkánál nem takarított el a kivitelező, vagy pocsék minőségben állította helyre az utat, a járdát? Ugye, milyen bosszantó volt? Ennek kíván véget vetni a szolnoki önkormányzat egy új döntéssel.

A megfelelő minőségű munkát garantálva készítette el a város az út-helyreállítási kódexet. Ennek során a kiadott közútkezelői hozzájárulásokban előírják, hogy kötelező igénybe venni az önkormányzat szakfelügyeletét. A delegált szakértő a kivitelező cég képviselőjével közösen ellenőrzi az érintett területet, dokumentálja a beruházás előtti állapotokat, a munka és a burkolat helyreállításának minőségét, ráadásul egy év múlva visszatér ismét szemlézni!


A Zagyva hídnál még nem, de a későbbi munkák során már igazodni kell a kódexhez

Ha az eljárás során bárminemű hiányosságot tárnának fel, akkor a közútkezelő előírja a hibák kijavítását, addig pedig a munkaterületet egész egyszerűen nem veszik át a kivitelezőtől. Ha egy vállalkozó nem kér hozzájárulást a közútkezelőtől vagy az előírásoknak nem megfelelően végzi el a munkát, akkor a Szolnoki Járási Hivatal – a közútkezelő kérelmére – a közterület helyreállítására, a feltételek betartására, illetve pótdíj befizetésére kötelezi a kivitelezőt.

A szakfelügyeleti eljárásokat 2019. január 1-jétől vezetik be, miután a város egyeztetett a közműszolgáltatókkal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.