EUR: 322,85 Ft
CHF: 283,91 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb Szolnok

Elég a hanyag úthelyreállításokból!

Gyakran találkoztak már önök is azzal, hogy egy építési munkánál nem takarított el a kivitelező, vagy pocsék minőségben állította helyre az utat, a járdát? Ugye, milyen bosszantó volt? Ennek kíván véget vetni a szolnoki önkormányzat egy új döntéssel.

A megfelelő minőségű munkát garantálva készítette el a város az út-helyreállítási kódexet. Ennek során a kiadott közútkezelői hozzájárulásokban előírják, hogy kötelező igénybe venni az önkormányzat szakfelügyeletét. A delegált szakértő a kivitelező cég képviselőjével közösen ellenőrzi az érintett területet, dokumentálja a beruházás előtti állapotokat, a munka és a burkolat helyreállításának minőségét, ráadásul egy év múlva visszatér ismét szemlézni!


A Zagyva hídnál még nem, de a későbbi munkák során már igazodni kell a kódexhez

Ha az eljárás során bárminemű hiányosságot tárnának fel, akkor a közútkezelő előírja a hibák kijavítását, addig pedig a munkaterületet egész egyszerűen nem veszik át a kivitelezőtől. Ha egy vállalkozó nem kér hozzájárulást a közútkezelőtől vagy az előírásoknak nem megfelelően végzi el a munkát, akkor a Szolnoki Járási Hivatal – a közútkezelő kérelmére – a közterület helyreállítására, a feltételek betartására, illetve pótdíj befizetésére kötelezi a kivitelezőt.

A szakfelügyeleti eljárásokat 2019. január 1-jétől vezetik be, miután a város egyeztetett a közműszolgáltatókkal.

Kapcsolódó Cikkek