2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Eger

Életet menthet a rendszeres szűrés

Immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg Egerben a hagyományos „Rákellenes sétát” a Magyar Rákellenes Liga szervezésében. A Megyeháza Barkóczy és Eszterházy termében megtartott előadásokon neves szakemberek beszéltek a szűrések és a mellrák korai felismerésének fontosságáról.

Mivel október a mellrák elleni küzdelem hónapja, az előadások és a mozgósító séta is arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály a 40 és 65 év közöttiek, és 40 éves kor felett minden nőnek kétévente fontos megjelenni a szűrővizsgálaton, illetve mindenkinek meg kellene tanulni a rendszeres önvizsgálatot, ezzel is elősegítve a korai felismerés esetén a kockázatmentes gyógyulást. Rozványi Balázs, a Rákellenes Liga elnöke elmondta, a szűrés perceket vesz el az életünkből, míg a későn felismert betegség éveket, akár az egész életet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.