2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Eger

Életet menthet a rendszeres szűrés

Immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg Egerben a hagyományos „Rákellenes sétát” a Magyar Rákellenes Liga szervezésében. A Megyeháza Barkóczy és Eszterházy termében megtartott előadásokon neves szakemberek beszéltek a szűrések és a mellrák korai felismerésének fontosságáról.

Mivel október a mellrák elleni küzdelem hónapja, az előadások és a mozgósító séta is arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály a 40 és 65 év közöttiek, és 40 éves kor felett minden nőnek kétévente fontos megjelenni a szűrővizsgálaton, illetve mindenkinek meg kellene tanulni a rendszeres önvizsgálatot, ezzel is elősegítve a korai felismerés esetén a kockázatmentes gyógyulást. Rozványi Balázs, a Rákellenes Liga elnöke elmondta, a szűrés perceket vesz el az életünkből, míg a későn felismert betegség éveket, akár az egész életet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.