EUR: 318,04 Ft
CHF: 281,29 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Hódmezővásárhely

Életmentő oktatás

Az Újraélesztés Nemzetközit Napja alkalmából országszerte több mentőállomáson tartottak nyílt napot, ahol az újraélesztés alapvető ismereteit sajátíthatták el az érdeklődők.

Szomorú és mellbevágó a statisztikai adat: Magyarországon évente több ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében. Az azonnal megkezdett újraélesztéssel azonban többségük megmenthető lenne. A mozdulatok könnyedén elsajátíthatók, megtanulhatók, és ha a sors kihívás elé állítja az embert, akár életet is menthetünk vele. A vásárhelyi mentőállomáson is várták az érdeklődőket – többek között iskolai csoportokat is –, hogy minél többen szerezzenek készségszintű ismereteket az újraélesztés folyamatáról.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.