2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Szolnok

Elfogták a sírrongálót

Október 7-én vette észre valaki, hogy hozzátartozója sírjáról ellopták a kehelyformájú díszítőelemet; de nemcsak arról az egyről, hanem a környéken található sírhelyekről is.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy több mint negyven sír érintett, amelyekről egy ismeretlen tettes lefeszítette és ellopta az alumíniumból készült díszeket. Hamarosan kiderült, hogy nemcsak megrongálta, hanem el is adta őket egy színesfémtelepen: a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói hamarosan megtalálták a kelyheket egy színesfémátvevő telepen, majd lefoglalták őket. A rendőrök azonosították az elkövetőt, és október 9-én előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Több mint 40 sírról lopta le a kelyheket az elkövető
Fotó: police.hu

A 21 éves törökszentmiklósi férfit kihallgatták
Fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.