2020. március 31., kedd
Árpád

Belföld

Elfogták a tűvel szurkáló férfit

Néhány hete egy ismeretlen férfi injekciós tűvel megszúrt egy édesanyát az 1-es villamoson. Az ügyben a rendőrség hivatalból indított nyomozást, most pedig elkapták az elkövetőt.

Amint a Lokál is beszámolt róla, szeptember 10-én megdöbbentő eset történt az 1-es villamoson. A Kacsóh Pongrác úti megállónál felszálló zavart férfi injekciós tűvel combon szúrt egy négygyermekes anyát.


A XIV. kerületi rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt hivatalból indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A Pesti Srácok megkeresésére a rendőrség közölte, hogy az ügyben a zuglói nyomozók kihallgatták a sértettet, illetve a nyomozó hatóság adatokat gyűjtött és intézkedett a kamerafelvételek beszerzéséről, lefoglalásáról, valamint az orvosi látlelet beszerzéséről. A hatóság egy fotót is közzétett a férfiról. A rendőrség most a honlapján közölte, hogy polgárőrök segítségével elfogták a feltételezett elkövetőt.

– Egy fiatal férfi szállt fel, fura állapotban. Nem lepődtem meg, hiszen ezen a vonalon túlélésre játszunk, tele van drogossal. Éreztem egy tompa ütést és egy szúrást, azonban akkor nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, fel sem fogtam, mi történt, de amikor utánafordultam, megláttam, hogy a kezében egy fecskendő van. A végállomáson leszálltam és egy közeli egészségügyi intézmény mosdójában megnéztem a combom, amelyen látszott a tűszúrás nyoma – mesélte a Lokálnak akkor Rosta Anita, akit a nyomozás megindítása után is felkerestünk.


– Amikor kihallgattak, több fotót is mutattak a feltételezett elkövetőről, azonban nem tudtam százszázalékos biztonsággal állítani, hogy ő szúrt meg. Bízom benne, hogy a hatóságok munkája sikerre vezet. Az orvosi vizsgálatok eredményeit október elején kapom meg, akkor derül ki, hogy megfertőzött-e valamivel a tű – mondta lapunknak Anita.

„A XV. kerületi rendőrkapitányság járőrei a 29 éves budapesti S. Kálmánt 2018. szeptember 29-én 0 óra 22 perckor a budapesti polgárőrökkel együtt elfogták, a rendőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a férfit garázdaság vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki” – írja honlapján a rendőrség. Értesülések szerint az elkövető hajléktalanként élt és nem először követett el bűncselekményt, agresszívan viselkedett az elfogásakor is.

SziasztokSzeretnék egy tegnapi sztorit megosztani veletek,hogy Ti is figyeljetek erre nagyon.Utaztam tegnap az 1-es…

Gepostet von Anita Rosta am Dienstag, 11. September 2018

Kapcsolódó Cikkek

  • Öt fontos tény a kézmosásról

    Öt fontos tény a kézmosásról

    A kézmosás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni! A koronavírus-járvány megfékezésében és lassításában elengedhetetlen szerepe van.

  • Megszavazták a koronavírus-törvényt

    Megszavazták a koronavírus-törvényt

    Tegnap megszavazta az Országgyűlés azt különleges jogrendet biztosító törvényt, mely a koronavírus-járvány elleni óvintézkedések gyors meghozatalát és fenntartását garantálja. A múltheti szavazáson az ellenzéki pártok megakadályozták, hogy a veszélyhelyzetet soron kívül meghosszabbítsa a kormány.